Cele mai noi stiri online
Auto

Iata 5 sfaturi pentru o intretinere a masinii cu bani putini si care te vor ajuta sa economisesti

Masina, cel mai bun prieten al omului! Ne dorim sa functioneaze mereu ca in prima zi in care am cumparat-o, la fel de performanta fara defecte. Pentru a mentine masina mult dorita in cea mai buna stare nu este nevoie sa cheltuim periodic sume foarte mari de bani. Preventia este cea care ne scapa de cele mai multe ori de costurile mari pentru diferite reparatii mai importante. Un cuvant trebuie sa tineti minte, fiabilitatea. Pentru a creste fiabilitatea este necesara efectuarea periodica a testelor de diagnoza pentru a observa ce reparatii mici necesita masina si starea in care se afla.

Masina poate ramane si functiona in cele mai bune conditii fara a fi nevoiti sa cheltuim

sume uriase de bani. Iata 5 sfaturi pentru a va intretine masina cu bani putini.

1. Ingrijirea zilnica. Nimic nu va ajuta masina mai mult precum o face ingrijirea zilnica. Faceti toate verificarile necesare ori de cate ori aveti ocazia. Asigurati-va ca toate lucrurile sunt in stare buna, caroseria, anvelopele, sistemul de semnalizare al directiei de mers, sistemul de iluminat si verificati eventualele scurgeri de lichide.

2. Stilul de condus face diferenta. Un stil de condus agresiv va mareste considerabil

consumul de combustibil si le scurteaza viata consumabilelor. Un stil de condus

prudent nu numai ca va tine mai in siguranta dar va si ajuta sa economisiti bani.

3. Nu va grabiti sa folositi benzina super premium. In cazul masinilor noi utilizarea de benzina cu cifra octanica mai mare ii poate oferi motorului o viata indelungata. Acest lucru este valabil doar pentru masinile cu motoare noi, moderne. Pe de alta parte acest lucru nu este valabil si pentru modele de masini mai vechi. Benzina premium nu-i va aduce motorului vostru nicio imbunatatire si veti cheltui sume mai mari de bani pe combustibil, fara niciun folos.

4. Verificati in mod constant anvelopele. In functie de tipul de cauciuc acesta trebuie folosit avand o anumita presiune. Daca presiunea este mai mare sau mai mica consumul de combustibil va creste si riscati chiar sa aveti un accident. Verificati constant presiunea acestora la o benzinarie sau vulcanizare unde pentru verificare veti plati o suma foarte mica. De asemenea, este la fel de important ca masina sa aiba anvelopele potrivite in functie de sezon.

5. Schimbati filtrul de aer. Filtrul de aer este cel care tine departe murdariile si

impuritatile de motor. Atunci cand nu este schimbat in mod regulat intre 10.000 si 30.000 de km acesta nu-si va mai face treaba, consumul de carburant va creste si masina nu va mai functiona la fel de bine, fiind ingreunata de depunerile de mizerie ce eventual vor patrunde in motorul masinii. Filtrul de aer este o componenta care costa foarte putin si pe care o puteti schimba singuri in mod rapid.

6. Testati autoturismul cu ajutorul unui tester auto

Testerele auto nu costa foarte mult si pot diagnostica corect problemele masinii. Facand o diagnosticare cu acest aparat, veti depista problemele masinii din timp si astfel nu veti fi pacalit in ceea ce priveste schimbul inutil de piese. Daca ai un Opel, atunci poti folosi un tester Opel dedicat sau unul multimarca care sa se potriveasca mai multor marci de masini. Afla aici mai multe despre testere auto!

In concluzie, va puteti pastra masina ca-n prima zi oferindu-i atentia necesara in mod

constant. Schimbandu-i consumabilele, adoptand un stil de condus prudent, avand anvelopele puse la punct sunt cateva lucruri pe care le puteti face pentru a va bucura de performantele masinii pentru o perioada lunga de timp.

Related posts

Powerful BMW E30

stirile24

Cum alegi o firma de tractari auto in Brasov

eduard

“Poate parea de necrezut, dar este adevarat100% – consumul masinii mele a ajuns la 3.2 l la 100 de km!!!”

stirile24