Cele mai noi stiri online
Entertainment Lifestyle Revista Presei Servicii Stiri

Implantul Dentar – Solutia pentru o Viata mai Buna

implanturi-dentare

Implantarea dentara  este o metoda moderna de restaurare a dentitiei. Pentru a instala un implant dentar, medicul stomatolog efectueaza o serie intreaga de proceduri, de la cresterea volumului tesutului osos si instalarea unei radacini de metal artificial, pana la protezele ulterioare. Implantarea dentara este o procedura lunga care necesita rabdare. Cu toate acestea, rezultatul acestei lucrari, in ciuda costului de instalare a implantului, indeplineste toate functiile dintilor vii naturali.

Implant dentar – Pret

Pretul unui implant dentar la o clinica stomatologica, este stabilit la un nivel acceptabil. Se folosesc cele mai bune sisteme moderne, astfel incat, in marea majoritate a cazurilor, vindecarea are loc fara complicatii. Adesea se poate pune un implant dentar la un moment convenabil si la un pret accesibil. Instalarea implantului se efectueaza cu anestezie locala. Astfel, in timpul manipularii, pacientul nu simte durere. Folosind implanturi dentare, se poate restabili functionalitatea dentitiei si estetica zambetului chiar si cu pierderea completa a dintilor. De o importanta deosebita, pentru protetica, este doar starea tesutului osos.

Din ce este format un implant dentar?

Implantul in sine, care este instalat in locul dintelui natural, este format din trei parti principale:

 • implant – o radacina artificiala a dintilor, care este fabricata din titan – primul metal care este biocompatibil cu corpul uman. Implantul are forma unei radacini si seamana cu un surub obisnuit, care este localizat in tesutul osos, adica este complet ascuns ochilor;
 • bont – legatura dintre implant si proteza;
 • proteza dentara – poate fi o singura coroana dentara, detasabila sau permanenta care inlocuieste partea de sus a dintilor.

In activitatea medicilor stomatologi implantologi, deseori se folosesc implanturi Nobel si Alpha Bio, care reprezinta cateva zeci de implanturi diferite. Avantajele implantarii cu implanturi ale companiei Nobel si Alfa Bio, sunt:

 • inalta estetica
 • restaurarea completa a structurii dintilor
 • fixarea fiabila a oricaror proteze dentare – detasabile sau permanente
 • conservarea oaselor
 • grefa rapida
 • risc minim de respingere a implantului.

Etapele implantarii dentare clasice

Instalarea clasica a unui implant dentar are o istorie de peste 40 de ani, conform unui medic specialist in implant dentar Satu Mare. Pentru aceasta metoda, se folosesc implanturi standard, cu radacina sub forma de suruburi, diferite in diametru si lungime. Implantarea clasica necesita o anumita cantitate de tesut osos in volum, astfel incat implantul sa fie fixat in os. Implantarea clasica dureaza intre 3-6 luni, si sunt necesare pentru grefarea implantului. Numai dupa aceea urmeaza si alti pasi.

 • Etapa pregatitoare: studiul starii tesutului osos, tratarea dintilor si gingiilor, intocmirea unui plan de tratament, alegerea implanturilor si a protezelor viitoare.
 • Plasarea directa a implantului: plasarea implantului, grefarea, plasarea bontului.
 • Protezarea: fabricarea si instalarea protezelor.

Related posts

Critica unei soluţii negândite şi nedrepte a CCR referitoare la modificările Legii dării în plată (I) – 08.11.2019

stirile24

DIN 27 SEPTEMBRIE: Metrorex deschide şase noi casierii pentru eliberarea abonamentelor cu preţ redus – 25.09.2019

stirile24

Noi fonduri alocate în lupta anti-Covid 19

stirile24