Cele mai noi stiri online
Paparazzi

Încă două țări din Europa încep vaccinarea populației cu a 3-a doză

După Israel, atât Marea Britanie, cât și Germania anunță că din septembrie vor administra a treia doză de vaccin persoanelor în vârstă ori cu imunitatea precară. Potrivit specialiștilot, în cazul tulpinii Delta, încărcătura virală este de o mie de ori mai mare decât pentru variantele inițiale.

Cele două guverne citează studii care arată că imunitatea asigurată de ser scade în timp şi pune, astfel, din nou în pericol, persoanele vulnerabile.

Guvernul britanic intenţionează să înceapă administrarea unei a treia doze de vaccin anti-COVID persoanelor de peste 50 de ani începând din septembrie. Programul se va derula în farmacii, pentru a le permite medicilor să se concentreze asupra celorlalți pacienți.

Tot de la 1 septembrie, și autoritățile germane vor trimite echipe mobile în aziluri ca să vaccineze vârstnicii cu a treia doză de Pfizer-sau Moderna – indiferent de tipul primelor două doze de vaccin primite anterior. Sunt vizate și persoanele cu sistemul imunitar slăbit.

Avertismentul experților

 ”Nu există un praf magic care să ne scape de pandemie. Singura scăpare rămâne vaccinarea. Să acționăm acum înainte să apară noi variante!”, spune dr .Mike Ryan, OMS.

Dr. William Schaffner: ”Delta este o tulpină mult mai contagioasă și, spre surpriza noastră, și cei vaccinați pot avea aceeași încărcătură virală în gât ca și nevaccinații. De aici și potențialul de răspândire. ”

Jeffrey Shaman, Columbia University: ”Încărcătura virală în cazul infectării cu tulpină Delta este de o mie de ori mai mare decât la variantele inițiale. Altfel spus, oamenii produc o mai mare cantitate de virus. Și avem dovezi că și vaccinații răspândesc virusul.”

Sursa foto: Arhiva Cancan

 

Sursa stire cancan.ro

Related posts

Ce au putut să le facă proprietarul unor tineri care stăteau în chirie la el în casă

Andreea

Stela Bizdu, probleme în sarcină! Cu ce se confruntă vedeta? „Medicul mi-a spus că am sindromul”

Andreea

Daniela Gyorfi a avut coronavirus. Primele declarații ale artistei: „M-a durut carnea de pe mine”

Andreea