Cele mai noi stiri online
Actualitate

Întrebări și răspunsuri Bucharest Start-up City

1. Există limită de vârstă pentru aplicanții Bucharest Start-up City?
Nu, poate participa orice persoana fizică română sau străină cu un SRL sau SRL-D înființat după 01.01.2019 și care îndeplinește condițiile programului Bucharest Start-up City

2. Pot accesa programul Bucharest Start-up City cu un SRL nou înființat dacă mai sunt acționar și în alta firmă?
Da, puteți accesa finanțarea de 50.000 euro dacă mai sunteți acționar majoritar sau minoritar în alta firma cu condiția ca codul CAEN pentru care aplicați la finanțarea Bucharest Start-up City să nu fie autorizat la ONRC pe altă firmă în care sunteți acționar.

3. Pot accesa creditul punte dacă am alte credite bancare pe persoana fizică?
Da, puteți accesa creditul punte dacă aveți alte credite bancare pe persoana fizica. De regula bănicile nu acorda creditul punte pentru firmele ale căror acționari sunt în birou de credite cu restanțe.

4. Pot achiziționa un autoturism mai scump de 40.000 lei?
Da, puteți achiziționa un autoturism mai scump de 40.000 lei cu TVA și diferența va fi suportată de firma beneficiară.

5. Pot să o angajez pe soție în cadrul firmei și să decontez salariile din?
Da, la angajări nu există restricții după gradul de rudenie.

6. Dacă sunt acționarul și administratorul firmei care a obținut finanțarea prin Bucharest Start-up City pot să mă angajez în cadrul firmei și să decontez salariul?
Da, nu există restricții în acest sens.

7.Pot achiziționa servicii de web design de la firma soției mele?
Nu puteți achiziționa echipamente sau servicii de la rude de până la gradul II inclusiv sau afini până la gradul 2 inclusiv.

8.Pot accesa și alte finanțări în același an în care am primit finanțarea prin Bucharest Start-up City?
Da, puteți accesa alte finanțări precum Start-up Nation, POR 2.1, POR 2.2 cu condiția să nu depășiti plafonul de minimis de 200.000 euro pe durata a trei exerciții financiare consecutive.


9.Dacă unul dintre angajații asumați prin proiect dorește să își dea demisia cum se procedează pentru a îndeplini obligațiile asumate în proiect?
Obligația dumneavoastră asumată în proiect este de a menține locurile de muncă 1an după perioada de implementare a proiectului.
Dacă unul dintre angajați pleacă acesta trebuie înlocuit cu un alt angajat în maxim 30 zile cu îndeplinirea condițiilor asumate în proiect.

12.Pot diminua valoarea salariului acordat angajatului asumat prin proiect după perioada de implementare?
Nu puteți acorda angajaților salarii mai mic decât cele trecute în planul de afaceri și decontate în perioada de implementare, în perioada de monitorizare a angajaților de 1 an.
Dacă doriți în perioada de 1 an în care sunteți obligat să mențineți locurile de muncă puteți acorda salarii mai mari decât în perioada de implementare, dar nu mai mici.

Related posts

Brother anunta patru solutii noi pentru activitatea de birou

marius

Vacanta de vis pe o nava de croaziera

stirile24

Zi decisiva in cutremuratorul caz al “smecherului cu BMW”! Ce se intampla la mormantul fetei ucise de beizadeaua lui Andronie!

stirile24