Cele mai noi stiri online
Revista Presei

Iranul respinge categoric teza doborârii avionului al Ukraine International Airlines – 10.01.2020

Iranul a negat în mod categoric, vineri, teza potrivit căreia avionul Boeing aparţinând companiei ucrainene Ukraine International Airlines (UIA) care s-a prăbuşit miercuri în apropiere de Teheran şi în care au murit 176 de oameni a fost atins de o rachetă – o pistă privilegiată de mai multe ţări, în frunte cu Canada, o ţară din care mai mulţi cetăţeni au murit în această dramă, relatează AFP, citat de News.ro.

Catastrofa care a antrenat moartea a 176 de persoane – în principal iraniano-canadieni, dar şi afgani, britanici, suedezi şi ucraineeni – a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri, la puţin timp după tiruri de rachete ale Teheranului asupra a două baze folosite de armata americană în Irak.

Londra şi Ottawa au anunţat joi că aeronava a fost doborâtă fără îndoială de o rachetă iraniană, probabil din greşeală, iar înregistrări video dificil de autentificat circulă pe Internet în susţinerea acestei teze.

“Un lucru este sigur, acest avion nu a fost atins de o rachetă”, a declarat vineri preşedintele Organizaţiei Aciaţiei Civile iraniene (CAO) Ali Abedzadeh într-o conferină de presă la Teheran.

Zborul PS752 al companiei Ukraine International Airlines (UIA) a decolat de la Teheran către Kiev şi s-a prăbuşit două minute mai târziu.

Potrivit sursei citate, o înregistrare video de aproximativ 20 de secunde, care ar surprinde momentul în care o rachetă ar lovi aeronava, a fost amplu difuzată pe reţele de socializare. În aceste imagini se poate vedea un obiect luminos care urcă rapid către cer şi loveşte ceea ce pare să fie un avion.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

Dinamica deficitului comercial arată că redresarea în “V” este o misiune imposibilă – 11.06.2020

stirile24

Peste 2,8 milioane de elevi vor începe şcoala luni – 07.09.2019

stirile24

PREŞEDINTELE COMISIEI DE BUGET A CAMEREI: “Antreprenorii nu au nevoie neapărat să fie descurcaţi de statul român, au nevoie să nu fie încurcaţi” – 12.11.2019

stirile24