Cele mai noi stiri online
Sport

Islanda-România. Mirel Rădoi a prefațat partida de baraj

Mirel Rădoi a prefațat, duminică, partida dintre Islanda și România care va avea loc joi seară, de la ora 21.45. Ce spune selecționerul tricolorilor despre prima partidă decisivă pentru calificarea la turneul final al Campionatului European.

Dacă va elimina Islanda, România va înfrunta, tot în deplasare, învingătoarea partidei Ungaria-Bulgaria, pe 12 noiembrie, pentru un loc la Euro 2020.

Mirel Rădoi a explicat cum va trata fazele fixe și de ce nu va exersa penalty-urile. Selecționerul de 39 de ani a vorbit și despre accidentarea lui Vlad Chiricheș și motivul pentru care Denis Man nu a fost convocat la prima reprezentativă.

„Trebuie să fim foarte atenți și să lucrăm în funcție de timpul pe care îl avem. Avem un singur antrenament cu toți jucătorii, marți dimineața. Vom acorda atenție acestor faze fixe, dar asta nu înseamnă că nu le vom acorda acestor faze o atenție deosebită. În momentul în care joci contra unei echipe nordice, fazele fixe vor fi periculoase.  Cel mai mult mă tem de teren. Meciul cu Islanda cred că se va decide în plan tactic. Trebuie să fim conștienți că echipa care va face mai puține greșeli va avea mai multe șanse de a câștiga acea partidă.

Trebuie să mai și îmbunătățim unele lucruri, să nu grăbim anumite acțiuni. De asemenea, ne-am gândit să nu antrenăm penalty-urile pentru meciul cu Islanda, prin prisma factorului mental. Încercăm să câștigăm în 90 de minute sau în prelungiri”, a declarat Mirel Rădoi, în cadrul conferinței de presă.

„Când vom vedea rezultatul RMN-ului lui Vlad Chiricheș, atunci vom vedea dacă putem emite un verdict pozitiv sau negativ. Dacă nu va fi pozitiv, va trebui să avem foarte mare grijă de el. Chiar am vorbit cu cei de la Sassuolo că trebuie să-l protejăm, pentru că el a trecut printr-o perioadă dificilă”, a spus Rădoi.

„Câtă determinare am văzut în meciul cu Dinamo! Cât sacrificiu, cât a încercat și cât a putut să tragă alături de colegii săi Nu vrem să riscăm să-l accidentăm pe Dennis Man. La mine în staff n-o să se întâmple niciodată să trec peste un protocol medical. Dacă medicul mi-a spus că există un pericol pentru echipa națională, nimeni, nici cineva de la tineret, nu ar fi apelat la el. Dacă riscam să-l convoc pe Dennis Man, riscam să ajungem pe aeroport în Islanda și să fie testat pozitiv.”, a mai spus selecționerul României.

Sursa foto: sport

Sursa stire mondonews.ro

Related posts

Alessandro Zanardi este în stare gravă după un accident rutier

stirile24

Formula 1. Valterri Bottas va pleca din pole position la Marele Premiu al SUA

stirile24

Liga Națiunilor. România – Irlanda de Nord, meciul de debut al selecționerului Rădoi

stirile24