Cele mai noi stiri online
Imobiliare

Îți dorești un apartament nou? Câteva detalii despre cum să-l alegi

Achiziționarea unui apartament nou este pentru multe familii principalul scop al economiilor, al sacrificiilor și pasul spre un viitor mai bun. Pentru că este o decizie importantă pentru fiecare dintre noi, indiferent de situația financiară pe care o avem, trebuie să facem din cumpărarea apartamentului o alegere asumată și lipsită de compromisuri. Este una dintre cele mai importante decizii din viață și trebuie să fim asumați și cu gândul la viitor.

Un studiu din domeniul imobiliarelor arată că 6 din 10 români își îndreaptă atenția spre apartamentele noi atunci când vine vorba despre o viitoare locuință. Acest lucru vine ca urmare a nevoilor de confort și siguranță ale familiilor tinere, iar dezvoltatorii imobiliari au înțeles bine acest lucru alegând să construiască apartamente noi Lacul Morii de calitate și cu o durată de viață mare.

Pentru că nu facem de multe ori acest pas, majoritatea doar pentru o singură dată, trebuie să luăm în calcul mai multe aspecte înainte de a semna un contract de cumpărare:

Când achiziționezi apartamentul?

Pentru că domeniul imobiliar este într-o continuă dezvoltare și în fiecare oraș sunt mai mulți dezvoltatori care construiesc locuințe de acest gen, putem opta pentru achiziționarea unui apartament chiar înainte ca acesta să fie finalizat. Dacă nu îți dorești să te muți cât mai repede, poți achiziționa un apartament dintr-un bloc în exploatare, iar pe lângă beneficiul prețului mai mic, poți purta discuții cu dezvoltatorul despre anumite modificări pe care ți le dorești pentru viitoarea ta locuință.

În cazul blocurilor finalizate, prețul va fi puțin mai ridicat decât în cazul celor în exploatare, dar poți prinde o ofertă bună dacă te afli printre primii cumpărători sau ești interesat de apartamentele care încă nu și-au găsit cumpărător, chiar dacă sunt date spre vânzare de o perioadă lungă de timp.

Un apartament gata finisat sau în variantă albă?

În funcție de dezvoltatorul imobiliar care construiește apartamente noi Lacul Morii, poți achiziționa un apartament finisat sau unul în variantă albă. În primul te poți muta imediat după ce ai încheiat contractul de cumpărare, în timp ce în al doilea trebuie să mai investești în finisaje, după bunul tău plac. 

Avantaje sunt de ambele părți, trebuie doar să știi ce îți dorești cu exactitate. Dacă îți dorești o locuință personalizată, poți cumpăra apartamentul nefinisat și să îi oferi designul la care ai visat.

Etajul

Pentru că majoritatea cumpărătorilor se feresc de apartamentele de la parter sau de la ultimul etaj, acestea pot avea un preț cu până la 20% mai ieftin, dar nu este o regulă pentru fiecare dezvoltator. În funcție de gusturi, poți opta pentru un apartament la un etaj superior pentru o priveliște mai frumoasă sau unul cât mai apropiat de parter pentru a nu pierde mult timp în lift.

Alte nevoi

Sunt detalii pe care le trecem cu vederea atunci când mergem să vizităm un apartament nou, dar balconul, debaraua sau locul de parcare sunt lucruri de care este bine să ne interesăm înainte de a achita apartamentul.

Related posts

Apartamente estivale pentru veri interminabile

ovidiu

3 aspecte esentiale pentru o locuinta eficienta cu proiecte de case

ovidiu

Maurer Imobiliare oferă apartamente noi de vânzare, în Brașov

ovidiu