Cele mai noi stiri online
Sport

Judecătorii spanioli au anunțat sentința lui Lionel Messi

Justiția din Spania s-a pronunțat, vineri, în cazul starului argentinian Lionel Messi de la FC Barcelona. Messi era acuzat că a spălat bani prin intermediul fundației sale de caritate și alte fapte de ordin fiscal printre care și de fraudă, anunță ESPN.

Lionel Messi a fost achitat și potrivit judecătoarei Maria Tardon, investigațiile din ultimii doi ani n-au demonstrat nicio încălcare a legilor fiscale. Magistratul a mai adăugat că a fost ”o investigație complexă și epuizantă”, în care activitatea criminală a acuzatului nu a putut fi demonstrată. Astfel, Lionel Messi, tatăl său, Jorge, și fundația de caritate au fost achitați.

Fundația Leo Messi a fost creată în 2009. În anul 2016, aceasta a fost acuzată de fraudă în Spania, iar fotbalistul a fost nevoit să plătească o amendă. Ulterior, în 2019, Federico Rettori, un fost angajat al fundației a depus o plângere în care îl acuza pe Messi că a comis mai multe încălcări ale legilor fiscale, fraudă și spălare de bani, prin intermediul fundației sale.

Federico Rettori a declarat că fondurile care ar fi trebuit să fie folosite pentru acțiuni sociale de către fundație erau retrase și folosite în scopuri proprii. În afară de asta, el a mai susținut că fundația nu depunea anual declarațiile fiscale.

Sursa foto: 20minutos.es

Sursa stire mondonews.ro

Related posts

Zlatan Ibrahimovic și-a găsit echipă! Cu cine semnează atacantul suedez

stirile24

FC Barcelona îl ademenește cu un salariu record pe Lionel Messi

stirile24

FCSB l-a transferat pe Sergiu Buș

stirile24