Cele mai noi stiri online
Afaceri Auto

La ce sa fii atent atunci cand iti cumperi un tractor second hand?

Pentru orice agricultor, una dintre cele mai importante investitii este tractorul. Acest utilaj agricol poate sa usureze foarte mult munca si sa duca la economii substantiale de bani si de timp, insa costa. Aproape totul costa la un tractor, incepand cu investitia initiala si continuand cu combustibilul si cu piesele de tractor care se pot uza destul de repede. Cum investitia initiala este, de fapt, cea mai mare, foarte multi agricultori aleg sa isi cumpere tractoare second hand. Avantajele acestora sunt evidente: pret mai mic si in anumite cazuri eficienta la fel de mare. Evident, atentia ce trebuie acordata tractorului second hand trebuie sa fie mult mai mare.

Ce trebuie sa faci pentru a te asigura ca faci o achizitie inteligenta?

  1. Trebuie sa stai de vorba cu vanzatorul. Este bine sa ii pui toate intrebarile care iti stau pe limba si sa afli cat mai multe detalii despre eventualele probleme pe care le-a avut utilajul. Daca descoperi ca sunt evitate anumite intrebari sau sunt date raspunsuri vagi, poti cauta si alte tractoare.
  2. Afla daca tractorul a trecut prin inundatii sau prin incendii. Nu sunt rare tractoarele care au trecut prin tot felul de probleme de acest gen. De multe ori, un tractor ce a trecut prin inundatii este avariat grav. Daca proprietarul nu spune nimic, analizeaza putin micile detalii. Un tractor cu probleme a fost vopsit si pare a fi nou nout, insa piesele se dau de multe ori de gol;
  3. Verifica gradul de uzura al componentelor. Cu cat utilajul agricol a fost mai folosit, cu atat starea lui de uzura este mai mare. Vei descoperi pedale foarte uzate, covorasul din jurul acestora foarte uzat si diverse grade de uzura pe piesele componente;
  4. Cea mai importanta parte a tractorului este motorul, asadar, trebuie sa fie verificat cu atentie. Daca nu stii cum sa il inspectezi, cauta sa iei cu tine un expert. Acesta va sti sa descopere eventualele probleme. Daca nu ai niciun expert in tractoare la indemana, porneste motorul si asigura-te ca nu scoate fum negru pe teava de esapament si ca este bine ventilat.
  5. Verifica joja de ulei. O astfel de verificare iti arata daca uleiul a fost schimbat suficient de des. Chiar daca uleiul pe care il gasesti este nou, in cazul in care schimbarea nu a fost facuta foarte des joja miroase a ars sau este neagra.

Cu putina atentie, investitia intr-un tractor second hand poate sa fie una inteligenta iar eficienta acestuia poate sa fie una considerabila.

Related posts

Powerful BMW E30

stirile24

“Drift in pltina strada ” !

stirile24

“Poate parea de necrezut, dar este adevarat100% – consumul masinii mele a ajuns la 3.2 l la 100 de km!!!”

stirile24