Cele mai noi stiri online
Revista Presei

LUDOVIC ORBAN: Sărbătorim în acest an Ziua Naţională a României cu împlinirea faptului că am reuşit să lăsăm în urmă, prin vot, ceea ce a frânat progresul pe care ni l-am dorit după căderea comunismului – 01.12.2019

Premierul Ludovic Orban a transmis duminică un mesaj de Ziua Naţională, în care afirmă că azi nu doar Ziua Naţională ci şi schimbarea pe care ţara noastră o dorea încă de la căderea regimului comunist.

Orban a declarat: “Sărbătorim în acest an Ziua Naţională a României cu împlinirea faptului că am reuşit să lăsăm în urmă, prin vot, ceea ce a frânat progresul pe care ni l-am dorit după căderea comunismului. Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, dată la care Marea Adunare de la Alba-Iulia a votat unirea tuturor românilor din Transilvania şi Banat cu România, a însemnat pentru făuritorii ei împlinirea «Visului de Veacuri, a Visului de Aur al României», aşa cum minunat descria acest moment al istoriei Regina Maria”, potrivit News.ro.

Primul-ministru a mai explicat că România are oportunitatea transformării şi îmbunătăţirii: “Avem acum şansa reală să schimbăm lucrurile în bine, să trăim într-o ţară democratică, în care instituţiile statului să servească cetăţeanul, iar legea să fie aplicată pentru toţi, în mod egal. Este momentul să consolidăm cu adevărat România europeană, care să garanteze cetăţenilor săi drepturile şi libertăţile fundamentale şi în care să se regăsească toţi românii, indiferent de locul unde au ales să trăiască. Să construim împreună un drum ireversibil al României către stabilitate socială şi economică, către prosperitate, în care cei care muncesc onest să se bucure de beneficiile muncii lor, iar antreprenorii să se simtă corect trataţi. Să dezvoltăm societatea românească pe principiile solide ale adevărului şi meritocraţiei, în care competenţa să fie recunoscută şi apreciată”, conform sursei.

În acest an premierul Ludovic Orban sărbătoreşte Ziua Naţională la Alba Iulia, unde este aşteptat să participe la mai multe evenimente.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

Italia nu mai ia în calcul salvarea Alitalia cu ajutorul Ferrovie dello Stato – 27.11.2019

stirile24

CLAUDIU NĂSUI, VICEPREŞEDINTE USR: “Este un moment în care avem nevoie de guvern cu puteri depline” – 31.08.2020

stirile24

Metrorex estimează pierderi de 102,8 milioane lei în acest an – 13.12.2019

stirile24