Cele mai noi stiri online
Sport

Manchester City, exclusă din Liga Campionilor pentru două sezoane

Manchester City nu va putea participa în următoarele două sezoane de Champions League, după ce a UEFA a decis că echipa engleză a indus forul european în eroare și a încălcat regula fair-play-ului financiar, informează The Guardian.

Update: UEFA a facut singurul comentariu pe tema excluderii lui Manchester City din Liga Campionilor pentru doua sezoane. Intr-un comunicat de presa, forul continental a explicat de ce a luat aceasta decizie.

“Am luat in considerare toate probele si am constatat ca Manchester City a savarsit incalcari grave ale regulamentului de licentiere si fair-play financiar prin supraevaluare veniturilor din sponsorizari, depuse la UEFA intre 2012 si 2016. Comisia a constatat, totodata, ca Manchester City nu a cooperat in aceasta investigatie. Decizia camerei este supusa recursului la TAS, iar daca Manchester City va exercita acest drept, motivarea deciziei nu va fi publicata inainte de prezentarea deciziei finale a TAS. Astfel, UEFA nu va mai face niciun comentariu pe aceasta tema”, a transmis UEFA.

Știre inițială

Clubul englez a fost găsit vinovat, de către Corpul de Control Financiar al UEFA, de exagerarea sumelor primite din sponsorizări, cu scopul de a se încadra în reglementările fair-play-ului financiar.

Investigația celor de la UEFA a avut loc după ce, în noiembrie 2018, revista germană Der Spiegel a publicat mai multe email-uri și documente care arătau cum patronul echipei, șeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan, finanța suma anuală de 67.5 milioane de lire prin intermediul companiei aeriene a țării sale, Etihad. Unul dintre email-uri sugera că doar opt milioane din sponsorizarea pentru sezonul 2015-2016 au fost finanțate direct de Etihad, iar restul banilor veneau din partea companiei lui Mansour, Abu Dhabi United Group.

În plus, echipa a primit și o amendă în valoare de 30 de milioane de euro. Echipa a declarat prin intermediul unui comunicat că este “dezamăgită, dar nu surprinsă” de decizie și a adăugat că o va ataca la TAS.

“În decembrie 2018, investigatorul şef al UEFA a prezentat public deznodământul şi sancţiunea pe care intenţiona să o dicteze lui Manchester City, înainte să înceapă orice anchetă. Procesul UEFA care a urmat, defectuos şi în mod constant cu informaţii scurse, a însemnat că erau îndoieli mici în privinţa rezultatului pe care îl va oferi.

Clubul s-a plâns oficial la Corpul de Disciplină al UEFA, plângere care a fost validată de o decizie TAS. Pe scurt, acesta este un caz iniţiat de UEFA, instrumentat de UEFA şi judecat de UEFA. Acum procesul dăunător fiind încheiat, clubul va căuta să aibă parte de o judecată imparţială cât mai curând posibil, astfel că în primă instanţă va începe procedurile la Tribunalul de Arbitraj Sportiv”, se arată în comunicatul grupării engleze.

Sursa foto: sport

Sursa stire mondonews.ro

Related posts

Dani Alves, atacat de viespi în timpul unui meci din campionatul Braziliei! Video

stirile24

O echipă din Liga 1 anunță că se va retrage din campionat!

stirile24

Formula 1. Lewis Hamilton, pole position la Marele Premiu de la Abu Dhabi, ultima cursă a sezonului

stirile24