Cele mai noi stiri online
Revista Presei

MARCEL CIOLACU: Guvernul ar fi avut timp să facă calculele necesare şi modificările în buget pentru a pune în aplicare dublarea alocaţiilor – 19.01.2020

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu spune că Guvernul ar fi avut timp să prevadă în buget sumele necesare pentru dublarea alocaţiilor pentru copii, însă acest lucru “nu s-a dorit”. Ciolacu se arată convins că nici legea pensiilor nu va fi respectată şi nici salariile profesorilor nu vor fi majorate, informează News.ro.

“Mă bucur că domnul prim-ministru a revenit la temele românilor, noi am votat legea cu dublarea alocaţiilor înainte ca Guvernul să vină cu bugetul în Parlament. Cum au venit, cu asumarea răspunderii, deja e un detaliu juridic minor. Ar fi avut timp să facă calculele necesare şi modificările necesare în buget să pună în aplicare. Exact cum a făcut guvernarea PSD. Chiar la guvernarea PSD a fost după aprobarea bugetului şi am găsit soluţiile necesare. Nu s-a dorit, cum nu s-a dorit nici la pensia minimă, de la 704 la 775, acolo fiind vorba de un efort bugetar, din punctul nostru de vedere, mic, de doar 300 de milioane. Dar aşa au considerat dânşii să se răzbune pe români”, a afirmat Marcel Ciolacu duminică după amiază, într-o conferinţă de presă la Târgovişte.

El s-a arătat convins să nici salariile profesorilor şi nici pensiile nu vor fi majorate după calendarul stabilit de fostul guvern PSD. În plus, Ciolacu l-a ironizat pe premierul Ludovic Orban.

“Sunt ferm convins, mult discutata temă a anticipatelor de fapt înseamnă austeritate. Nici legea pensiilor nu va fi respectată şi nici mărirea salariilor la profesori, lucru de altfel evident, fiindcă ne-am uitat şi noi în buget şi au fost alocate numai 1,2 miliarde din necesarul de 7,3. Deci, cu alte cuvinte, nu se va face nici acest lucru. De aceea a ieşit şi această temă falsă cu anticipatele şi această dorinţă, în afară de dorinţa îndreptăţită a preşedintelui să scape odată de Orban”, a susţinut liderul PSD.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

ÎN PRIMELE 9 LUNI ALE ACESTUI AN MedLife, creştere de 20%, faţă de anul trecut – 15.11.2019

stirile24

Unilever contribuie cu 3 milioane de lei pentru a ajuta persoanele afectate din România – 12.05.2020

stirile24

DIN PROFITUL PRIMULUI SEMESTRU Transilvania Construcţii propune un dividend parţial cu randament de 4% – 23.09.2019

stirile24