Cele mai noi stiri online
Actualitate

Matematica pe intelesul tuturor

Scoala este locul unde, in principiu, iti insusesti notiuni noi din diverse domenii. Printre acestea se numara si cele doua materii de baza ale scolii romanesti. Acestea sunt Limba si Literatura Romana si Matematica. Daca intr-o clasa, toti copiii incep sa studieze orice materie, de la zero, in acelasi ritm, pe parcurs, performantele fiecarui elev incep sa se individualizeze.

In afara de faptul ca intr-o clasa de la o scoala de stat sunt foarte multi elevi, conteaza si modul de predare al profesorului dar si gradul de perceptie al copilului. Sunt copii care au inclinatie spre literatura, insa nu spre matematica si invers. Asta nu inseamna ca unul este mai putin inteligent decat altul. Pur si simplu suntem diferiti si asta ar trebui implementeze scoala romaneasca: o diversificare a modului de predare si al materiilor, in functie de abilitatile copiilor. Insa, pana acolo, este cale lunga si pana atunci, toti copiii, indiferent de profilul pe care il studiaza, vor face matematica.

Acesta este si cazul baiatului meu. Este in clasa a VI-a si studieaza pianul la un Liceu de Arta din Bucuresti, care are si clase de gimnaziu. Este extrem de talentat si deja a castigat multe competitii. Cum e si de asteptat, vrea sa fie pianist. Se descurca bine la toate materiile, mai putin la matematica. Ironic, pentru ca muzica este considerata adevarata matematica. Si, cu toate acestea, matematica ii dadea multe batai de cap.

Vazand ca nu reusim, chiar daca il ajutam eu, sa trecem peste acest hop, am decis sa il meditez. Insa, nu am ales orice metoda. Nu voiam sa il duc la profesoara de la scoala pentru ca, daca nu pricepea in clasa, ma indoiesc ca ar fi priceput in particular. Am ales ore de meditatii matematica cu profesorii de la Capri. Ce este Capri?

Este un centru de meditatii din Bucuresti, care pune la dispozitia copiilor dar si adultilor, lectii private in diverse discipline. Pentru adulti, sunt disponibile cursuri de limbi straine precum cursuri engleza pentru incepatori dar si avansati, cursuri de limba coreeana si germana si pentru copii se pot face cursuri de limba engleza, romana si matematica. Am ales acest centru de meditatii, deoarece profesorii de aici sunt atent selectati, au metode de predare moderne si care se adapteaza in functie de nevoile fiecarui elev in parte. Se pot face cursuri one-to-one adica este un singur elev sau in grupa mini de maxim 3 elevi. Cursurile sunt dedicate elevilor care vor performanta in acest domeniu dificil dar si celor care vor sa isi insuseasca mai bine notiunile de baza.

Fiul meu a urmat cursurile de la Centrul de Meditatii Capri si pot sa spun ca acum se descurca minunat la matematica si nu a mai avut nicio nota sub 9.

Related posts

Cum sa iti alegi cizmele in functie de silueta?

ovidiu

The perfect rose garden

marius

De ce să ții cont atunci când decizi să cumperi camioane second-hand. Câteva sfaturi de urmat!

ovidiu