Cele mai noi stiri online
Revista Presei

Ministerul austriac al Afacerilor Externe, vizat de un atac informatic – 06.01.2020

Sistemele informatice ale Ministerului autriac de Externe au fost ţinta unui “atac cibernetic grav”, a anunţat Guvernul, relatează AFP.

Atacul continua duminică şi “ar putea, potrivit unor experţi, să dureze mai multe zile”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului austriac de Externe.

“Din cauza gravităţii şi naturii atacului, nu se poate exclude să fie vorba despre un atac ţintit al unui actor statal”, au anunţat sâmbătă seara, într-un comunicat, ministerele de Interne şi Externe.

“În trecut, anumite ţări europene au fost ţinta unor atacuri similare”, potrivit aceleiaşi surse.

În urma “descoperirii foarte rapide” a atacului, “măsuri au fost luate imediat”, iar un “Comitet de coordonare” a fost înfiiinţat, au anunţat cele două ministere fără să ofere alte detalii.

Indiferent că este vorba despre un furt de date persoanle, un program informatic de răscumpărare de tip “ransomware” – extorsiune online – sau amestecul unuistat străin, fenomenul atacurilor cibernetice a devenit masiv şi a luat forme diferite în ultimii ani, în lumea economică, politică sau vizând particulari.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

Bundesbank: “Economia Germaniei va stagna, nu va intra în recesiune” – 19.11.2019

stirile24

ANALIZĂ: Prin falimentul RADET nu se pune problema sistării furnizării agentului termic pentru Capitală – 11.11.2019

stirile24

DONALD TRUMP: ”Statele Unite nu doresc un război sau o schimbare de regim în Iran, dar sunt pregătite să acţioneze dacă va fi necesar” – 04.01.2020

stirile24