Cele mai noi stiri online
Recomandari

Pentru o inmormantare: flori naturale sau artificiale?

Atunci cand cuvintele nu sunt de ajuns pentru a-ti exprima sentimentele de regret, durerea si stima, florile formeaza ultima legatura intre inima ta si cea a defunctului. Chiar daca avem posibilitatea de a opta pentru servicii funerare fara flori sau coroane, florile ne confera cu toate acestea un sentiment de confort si caldura, coloreaza momentele sobre. Buchetele de flori, atat artificiale cat si naturale traduc un mesaj pe care nu il putem nici scrie, nici prounta.

Flori de doliu, naturale sau artificiale, cum le alegem?

Ne intrebam daca alegerea inhumarii sau incinerarii va avea un impact asupra alegerii florilor. Raspunsul la aceasta intrebare este Nu. In timpul incinerarii spre exemplu, buchetele de flori, jerbele si coroanele nu sunt arse odata cu siciriul. Sunt date jos inainte de intrarea cosciugului in crematoriu si oferite familiei. Natura florilor nu depinde deci de tipul ceremoniei ci de alte criterii.

Alegerea naturii florilor pentru servicii funerare nu este o sarcina usoara. Daca iti doresti anumite flori din afara sezonului, care sa reziste la intemperii si sa fie durabile pe mormant atunci te poti orienta spre coroane funerare artificiale. In schimb, daca iti doresti flori de sezon si daca esti in cautarea unei creatii florale care sa emane diverse parfumuri, atunci opteaza pentru o compozitie dn flori naturale. In plus, nimic nu te impiedica sa realizezi un amestec de flori si de plante, naturale si artificiale, cu conditia ca acestea sa nu fie reunite in aceeasi compozitie florala. Vei beneficia astfel de un monument funerar inflorit, cu o intretinere simplificata.

Alege o compozitie in functie de legatura ta cu defunctul. Limbajul florilor te poate ghida in alegerea celor care te vor insoti in oferirea unui ultim omagiu unei persoane. Un buchet de trandafiri rosii nu lasa nicio indoiala asupra mesajului. Orhideea spre exemplu semnifica dragostea eterna. Gherbera, extrem de rezistenta, este in egala masura sinonima cu iubirea eterna insa, unei iubiri mai generale, care cuprinde si relatiile familiale si amicale. Crinul alb, la fel ca si trandafirii alb, insotesc un suflet pur si inocent.

Daca relatia cu defunctul a fost putin mai indepartata atunci opteaza pentru garoafe deoarece reprezinta sobrietatea si respectul. Marcheaza in egala masura o anumita discretie. Hortensia va traduce multumirile tale, gratitudinea si sinceritatea emotiilor. Toate aceste varietati se declina atat in flori naturale cat si in flori artificiale.

Diferitele tipuri de compozitii florale naturale sau artificiale. Florile artificiale nu sunt doar din plastic. Acestea pot fi din hartie, matase sau cerate. Cele mai rezistente sunt cele cerate. Naturale sau artificiale, gasim diferite compozitii de flori pentru servicii funerare:

Coroane de flori, cele mai cautate si mai utilizate, insotite de o panglica cu un mesaj.

Jerba de flori este mai mare decat un buchet de flori si este aleasa in special de persoanele mai indepartate de defunct.

Inima funerara este si ea destul de cautata si adauga un sentiment de iubire mai prountat.

Buchetul de flori este cel mai clasic model, compus din orice tip de flori. Principalul inconvenient este acela ca necesita o vaza.

Related posts

Baterii pentru masina

stirile24

Acesoriile Yello Tools

stirile24

Planificati o nunta? Asigurati transportul pentru dvs. si oaspetii dvs.!

ovidiu