Cele mai noi stiri online
Servicii

Pergola sau copertina? Ce alegi?

Daca ai o terasa, un balcon spatios pe care vrei sa iti petreci timp liber sau un mic loc de relaxare in aer liber, una dintre preocuparile pe care trebuie sa le ai este soarele. De multe ori, acesta poate genera neplaceri in cele mai atractive momente ale zilei, prin lumina prea puternica, ultraviolete si caldura.

Din fericire, exista optiuni prin care lumina soarelui poate fi controlata, iar conform celor de la Eurotenda, cele mai bune astfel de optiuni sunt pergolele si copertinele.

Care este cea mai buna varianta, insa?

Pergolele. Sunt o solutie perfecta pentru cei care doresc sa acopere o suprafata mare din terasa. Daca iti doresti sa folosesti terasa atat pe timp de vara, cat si pe timp de iarna, o pergola este varianta optima. Motivele sunt numeroase:

  • Protejeaza atat impotriva caldurii, cat si impotriva intemperiilor;
  • Este construita din materiale foarte rezistente. Indiferent ca alegi o pergola metalica, din PVC sau din lemn, ai toate sansele sa o folosesti foarte multa vreme;
  • Poate fi echipata cu tehnologii moderne si cu design inovativ. Spre exemplu, exista varianta pergolelor bioclimatice, care obstructioneaza actiunea razelor solare pe timp de vara si lasa lumina in incapere pe timp de iarna.

Copertinele. Principalul rol al copertinelor este umbrirea, motiv pentru care sunt gandite indeosebi pentru vara. Acestea pot fi si ele construite pe baza unor tehnologii moderne si pot fi realizate din materiale foarte variate. Copertinele sunt atractive din punct de vedere al costului, sunt foarte eficiente impotriva razelor solare si pot fi montate in mai multe pozitii, in functie de nevoi. Daca o pergola poate fi montata doar in pozitie orizontala, copertina ofera si varianta de a fi montata vertical. Desi nu sunt la fel de rezistente ca si pergolele, pot face fata unor rafale de vant de pana la 50 de km pe ora.

Scopul pergolelor si al copertinelor este aproximativ acelasi. Daca vrei o solutie pe termen lung, foarte stabila, cel mai bine este sa optezi pentru o pergola. Daca, in schimb, vrei sa investesti intr-o solutie care sa ofere flexibilitate, copertina este cea mai buna varianta. Ambele solutii pot fi gasite la cea mai buna calitate pe Eurotenda.ro.

Related posts

Terapia vampir este utila pentru sanatate

ovidiu

Cum să îți alegi specializarea în avocatură?

ovidiu

Avantajele unui covor pentru exterior

marius