Cele mai noi stiri online
Revista Presei

Philip Lane, economistul şef al Băncii Centrale Europene, exclude o recesiune în zona euro – 20.11.2019

Economia zonei euro nu va intra în recesiune, deşi ritmul de creştere este mai redus decât se estima, iar în 2020 sau în 2021 va exista o redresare, a afirmat miercuri Philip Lane, economistul şef al Băncii Centrale Europene (BCE), într-un interviu acordat publicaţiei italiene La Repubblica, transmite Reuters.

Datele Eurostat arată că în trimestrul trei din 2019 creşterea economică a zonei euro s-a menţinut la 0,2%, similară cu cea din perioada aprilie – iunie 2019.

“Ritmul de creştere al economiei este mai puţin rapid decât speram. Dinamicile dezamăgesc, dar nu sunt negative. Ne aşteptăm la o redresare în 2020 sau în 2021”, a declarat oficialul BCE.

Acesta a adăugat că statele membre ale zonei euro ar trebui mai degrabă să profite de ratele scăzute ale dobânzilor pentru a-şi reduce datoria decât să “irosească resurse suplimentare pentru noi cheltuieli sau reduceri de taxe”.

Lane a apreciat că actuala rată a inflaţiei în zona euro “nu este satisfăcătoare”.

Potrivit datelor Eurostat, rata anuală a inflaţiei în zona euro a fost în octombrie de 0,7%, în scădere faţă de 0,8% în septembrie. Conform acestor cifre, inflaţia din zona euro este tot mai departe de obiectivul ţintă al Băncii Centrale Europene (BCE), respectiv o creştere a preţurilor mai mică, dar apropiată de 2%, informează Reuters.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

Roboți purtând tocuri înalte vor debuta într-un club de striptease din Franța, cu un număr de dans la bară – Esential

stirile24

BRD – intermediarul majorării capitalului social al Electrica – 18.09.2019

stirile24

OPINII Competiţia pentru atragerea de investiţii în industria auto – ţine România pasul? – 09.12.2019

stirile24