Cele mai noi stiri online
Stiri

Placajul stratificat, o alegere insipirata amenajarile interioare

stiri

Placajul stratificat, o alegere insipirata amenajarile interioare

Placajul este un furnir ale carui foi sunt strans lipite intre ele. Numele este preluat de la cuvantul francez, care inseamna a impune. Astfel, 3-5 straturi de furnir in conditii speciale, sunt suprapuse intre ele, creand astfel, un material de constructie destul de practic, a carui utilizare este posibila si in productia de mobila. Este de remarcat faptul ca tipul de placaj stratificat este mai putin dependent de furnir si mai mult de cleiul cu care este lipit. Numarul minim de foi furniruite din placaj este de 3. Straturile de furnir sunt dispuse astfel incat ​​randurile adiacente si fibrele sa fie perpendiculare. Aceasta metoda de plasare a rumegusului lipit, asigura nu numai o anumita stabilitate a formei, ci si rezistenta necesara. Rezistenta materialului este obtinut prin utilizarea de noi tehnologii, care includ: laminare, furniruire cu material planificat, coloratie, strat de lac.

Producatorii produc mai multe tipuri de placaj stratificat si poti gasi un astfel de produs in magazinul Depo Materiale Constructii. Fiecare tip de placaj poate fi ales dupa marcaj,  aceasta fiind o desemnare a locului in care va fi utilizat si in care va avea cel mai mare succes. Pentru fabricarea foilor  de placaj, se folosesc cel mai adesea, conifere. Grosimea furnirului utilizat in interior nu depaseste 4 milimetri. 

Placaj mesteacan

Placajul, care contine 90% din taieturi si rumegus de mesteacan, se numeste placaj mesteacan. Utilizarea sa este aplicata acolo unde este nevoie de material rezistent care contine reziduuri de lemn. Un astfel de placaj are proprietati fizice si mecanice ridicate. In multe feluri, acestea se datoreaza structurii multistrat. Placajul de mesteacan este folosit in constructii, industria auto, in fabricarea ambalajelor durabile si a altor recipiente. Parametrii fizici ai acestuia sunt urmatorii: 650 kg/ m3 – densitatea materialului,

rezistenta mare la tractiune, care este cu 20% mai mare decat cea a placajului de conifere, textura omogena, absenta completa a rasinii.

Placaj fag

Placajul de fag are un model texturat bogat, astfel incat este folosit cu precadere in decorarea casei. Parchetul realizat din placaj  fag se dovedeste a fi destul de durabil, si, in acelasi timp elegant.  Placajul stratificat de fag este realizat din mai multe straturi de furnir stratificat din din aceeasi specie de lemn, cu grosimea de 1-3 mm, care sunt lipite intre ele. Gradul furnirului pentru straturile interioare, este cu siguranta mai slab decat straturile frontale. Pe straturile interioare ale furnirului sunt admise noduri sub forma de diametre diferite. Foile interioare ale placajului stratificat sunt lipite perpendicular unele pentru altele pentru a imbunatati calitatea si a creste rezistenta acestuia.

Related posts

Avantajele decuparii de tip laser

marius

5 cadouri neobisnuite pentru cupluri

marius

Cum alegi insula de bucatarie potrivita?

ovidiu