Cele mai noi stiri online
Revista Presei

PREŞEDINTELE AAR: Aeroporturile din România vor avea nevoie de investiţii – 16.01.2020

Aeroporturile din România vor avea nevoie, în următorii 15 ani, de investiţii în mărirea terminalelor şi a pistelor, în contextul în care se prognozează o creştere de 200% a traficului de pasageri, iar dat fiind că, din următorul ciclu financiar european nu vor mai exista fonduri nerambursabile pentru investiţii în infrastructura aeroportuară, rolul principal pentru finanţarea acestora îl vor avea autorităţile publice locale, a declarat preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România (AAR) David Ciceo. informează Agerpres.

“În momentul de faţă, niciun aeroport din România nu are capacitatea suficientă pentru terminal. Trebuie ca, în următorii 15 ani, să dublăm capacitatea terminalelor. Ne trebuie terminale noi, piste noi, platforme, facilităţi. Din acest motiv este un subiect al şedinţei de azi finanţarea aeroporturilor, atragerea fondurilor europene şi, bineînţeles, o problemă foarte mare reducerea emisiilor de carbon la 0 până în 2050. În programul următor de finanţare 2021-2017 nu vor mai fi fonduri europene pentru aeroporturi, ci doar pentru mediu, din acest motiv, autorităţile locale, cum este şi CJ au rol foarte important în finanţarea lucrărilor”, a declarat Ciceo.

Acesta a precizat că, pe actualul ciclu de finanţare, se mai pot obţine fonduri nerambursabile pentru activităţi non-economice, cum sunt investiţiile în echipamentele de securitate.

“În primul rând, există un regulament european care obligă toate aeroporturile din Europa ca din toamna acestui an să introducem noi echipamente. Este un beneficiu pentru pasageri pentru că aceştia nu vor mai fi nevoiţi nevoiţi să scoată laptop-urile sau electronicele mari din bagajele şi, de asemenea, vor putea călători în bagajele de mână cu lichide. Toate aeroporturile sunt obligate să respecte aceste reglementări. Aceste investiţii se pot face pe fonduri europene şi, având în vedere că sunt dotări pe securitate, este vorba de 98% finanţare europeană”, a afirmat preşedintele AAR.

Potrivit acestuia, traficul aerian a crescut, în 2019, în România, cu 6,6%, mult peste media europeană. S-au înregistrat 23,2 milioane pasageri, o creştere semnificativă faţă de ultimii ani, iar, după datele statistice, în următorii 15 ani acest număr se va dubla, ajungând la 46 de milioane de pasageri.

În ce priveşte traficul cargo, şi acesta a înregistrat majorări în ultimii ani şi există un potenţial de creştere, însă acesta este împiedicat de faptul că România nu este în zona Schengen, a menţionat David Ciceo.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

BOMBA TICĂIE LA ASF Budăi, PSD: “Vom analiza toate aspectele semnalate cu privire la activitatea ASF” – 17.05.2020

stirile24

XTB ROMÂNIA: Coronavirusul poate aduce şi veşti bune – 17.03.2020

stirile24

MUGUR ISĂRESCU, GUVERNATORUL BNR: “Vârful tensiunilor generate de criza COVID-19 în domeniul monetar, bancar şi financiar a fost depăşit” – 31.03.2020

stirile24