Cele mai noi stiri online
Revista Presei

Preţurile petrolului au scăzut joi din cauza declinului record al PIB-ului SUA şi a sugestiei preşedintelui Trump – 31.07.2020

Preţurile petrolului au scăzut joi, în urma datelor referitoare la declinul record al economiei Statelor Unite în trimestrul al doilea şi a sugestiei preşedintelui Donald Trump de amânare a alegerilor prezidenţiale care trebuie să aibă loc pe 3 noiembrie, transmite Reuters şi News.ro

Investitorii au vândut active considerate riscante, în urma unui tweet al lui Donald Trump în care acesta a pus problema amânării alegerilor.

Data alegerilor prezidenţiale este inclusă în Constituţia SUA, dar remarcile lui Trump sunt văzute drept un atac la integritatea viitoarelor alegeri, ceea ce îngrijorează investitorii.

Contractele futures pentru petrolul american West Texas Intermediate (WTI) au închis în declin cu 1,35 dolari, sau cu 3,3%, la 39,92 dolari pe baril, după ce în timpul tranzacţiilor au coborât cu până la 5%.

Contractele futures pentru petrolul Brent, care expiră vineri, au coborât cu 81 de cenţi, sau cu 1,9%, la 42,94 dolari pe baril.

“Există potenţialul unor incertitudini politice serioase în Statele Unite, dacă data alegerilor americane va fi contestată”, a declarat John Kilduff, partener la firma Again Capital din New York.

PIB-ul american a scăzut cu 32,9% în termeni anuali, cel mai grav declin al producţiei de când guvernul înregistrează astfel de date, în 1947. În plus, solicitările săptămânale pentru indemnizaţii de şomaj au crescut, semn că înrăutăţirea epidemiei de coronavirus în mari părţi ale ţării are impact asupra economiei.

Numărul deceselor provocate de Covid-19 în SUA a depăşit 150.000, în timp ce Brazilia, unde are loc a doua cea mai gravă epidemie de coronavirus, raportează recorduri zilnice de cazuri şi decese. Şi în Australia numărul cazurilor noi de infectări a atins joi un nivel record.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

Bursele europene au închis în creştere – 13.09.2019

stirile24

ADVERTORIAL: Diesel trenuri în România şi în Rusia – 30.12.2019

stirile24

GUVERNATORUL BNR: “Evitarea unei contracţii economice în al treilea trimestru depinde de cererea partenerilor comerciali” – 11.06.2020

stirile24