Cele mai noi stiri online
Revista Presei

PRINTR-UN PLASAMENT PRIVAT Norofert atrage 11,5 milioane de lei – 22.01.2020

Compania a emis 115.000 de obligaţiuni corporative, cu o valoare nominală de 100 de lei, scadenţa de cinci ani şi rata dobânzii de 8,5%

Titlurile vor fi listate pe piaţa AeRo

Capitalul strâns în timpul plasamentului privat va fi direcţionat către extinderea Norofert în pieţele externe, în special în Statele Unite

Norofert, producător de inputuri ecologice şi de îngrăşăminte organice din ţara noastră, a închis cu succes primul plasament privat pentru obligaţiuni corporative şi atrage 11,5 milioane de lei, prin mecanismele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), se arată într-un comunicat remis Redacţiei.

Oferta, care a început pe 21 ianuarie şi s-a încheiat în aceeaşi zi, pe fondul unui interes ridicat din partea investitorilor şi a suprascrierii, a fost realizată folosind un sistem de licitaţie de descoperire a ratei cuponului, conform căruia rata dobânzii finale este stabilită pe baza cererii de la investitori. Intermediarul tranzacţiei a fost Tradeville, iar Cornerstone Communications s-a ocupat de relaţiile cu investitorii Norofert.

La plasament au participat 102 investitori, subscrierea medie fiind de peste 100.000 de lei. În cadrul ofertei, au fost scoase la vânzare 115.000 de obligaţiuni corporative cu o valoare nominală de 100 de lei şi cu o scadenţă la 5 ani. Rata dobânzii finale, care trebuie plătită semestrial, a fost stabilită la 8,5%. Obligaţiunile corporative ale companiei vor intra la tranzacţionare pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul NRF25, data exactă pentru debut depinzând de procedurile de admitere la tranzacţionare, care vor fi gestionate de Tradeville.

Vlad Popescu, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Norofert, a declarat: “Faptul că pentru a doua oară am reuşit să strângem capitalul necesar în mai puţin de o zi arată potenţialul pe care îl are piaţa de capital din România şi oportunităţile pe care le oferă antreprenorilor locali. Am decis să ne finanţăm în continuare afacerea prin intermediul bursei de valori pentru a atinge trei obiective – să strângem capitalul necesar dezvoltării, să o facem într-un mod transparent şi să nu reducem din participaţia noastră şi a celorlalţi acţionari în companie. Obligaţiunile corporative au fost cel mai bun mijloc de a atinge aceste obiective”

Capitalul strâns în timpul acestui plasament privat va fi direcţionat către extinderea Norofert pe pieţele externe, în special în Statele Unite. Pentru a intra pe piaţa americană, Norofert trebuie să omologheze individual toate produsele din portofoliu, ceea ce necesită acces la resurse semnificative. O altă parte a banilor strânşi va fi folosită ca şi capital de lucru, pentru a achiziţiona, printre altele, materii prime pentru a răspunde cererii în continuă creştere pentru produsele Norofert, precum şi a dezvoltării portofoliului de servicii şi linii de produse Norofert. În prezent, Grupul Norofert are trei linii principale de produse – Norofert Organics, care este o linie de îngrăşăminte organice pentru ferme de dimensiuni medii şi mari, Norofert Karisma, care este o linie de îngrăşăminte pentru agricultura convenţională şi FITO, o linie destinată grădinarilor şi micilor fermieri.

Mihaela Bîciu, Director General Tradeville, a declarat: “Suntem primul intermediar care a utilizat pentru un plasament privat de obligaţiuni un sistem de licitaţie de descoperire a ratei cuponului, oferit de Bursa de Valori Bucureşti. În cazul plasamentului privat de obligaţiuni Norofert, am optimizat utilizarea acestui sistem prin intermediul propriei noastre platforme online de tranzacţionare, simplificând mult procesul de subscriere, care în trecut era birocratic şi consumator de timp pentru investitori”.

Aceasta este a doua tranzacţie în piaţa de capital pentru Grupul Norofert, care în iulie 2019 a atras 7,25 milioane de lei de la investitori în timpul unui plasament privat pentru acţiuni, care a fost, de asemenea, închis în mai puţin de o zi. Capitalul atras în runda anterioară a fost direcţionat către lansarea şi promovarea liniei Karisma, extinderea echipei cu 23 de noi angajaţi, precum şi echiparea şi lansarea operaţiunilor în noua fabrică în Filipeştii de Pădure. În urma investiţiilor, capacitatea de producţie din fabrică a crescut de zece ori iar performanţele financiare ale companiei au fost, de asemenea influenţate pozitiv. În primele zece luni din 2019, Norofert a înregistrat venituri de 11,5 milioane de lei, o creştere de 29% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018 şi un profit net de 4 milioane de lei, cu o creştere de 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Rezultatele financiare preliminare pentru întregul an 2019 vor fi publicate de companie în februarie 2020, în urma debutului acţiunilor Norofert pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

Virgil Popescu a anunţat că este în lucru un nou set de măsuri economice – 22.03.2020

stirile24

Coronavirus – 38 de persoane sunt în carantină instituţionalizată – 05.03.2020

stirile24

Bursele europene au deschis în creştere – 25.11.2019

stirile24