Cele mai noi stiri online
Revista Presei

Problemele educaţiei vor fi rezolvate … telefonic – 07.09.2020

Educaţiea este într-o căutare febrilă de soluţii pentru începrea anului şcolar în cele mai bune condiţii. Unele dintre iniţiative sunt binevenite, altele par din start să reprezinte simple “frecţii la picioare de lemn”. Ministerul Educaţiei a decis să instituie linii Telverde destinate informării cu privire la începerea noului an şcolar/universitar. Una dintre linii este destinată elevilor, studenţilor şi profesorilor, iar cea de a doua, reprezentanţilor şcolilor şi administraţiei publice locale care doresc consultanţă în materie de accesare a fondurilor europene prevăzute de OUG privind unele măsuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfăşurării în condiţii de prevenţie a activităţilor didactice aferente anului şcolar 2020/2021 în contextul riscului de infecţie cu coronavirus SARS-CoV-2. Conform ministerului, acesta “facilitează accesul rapid la informaţii  tuturor celor interesaţi de contextul educativ şi sanitar în care se va desfăşura activitatea didactică în  anul şcolar/universitar 2020-2021. Prima linie Telverde – 0800 67 20 31 – va fi pusă la dispoziţia elevilor, studenţilor şi părinţilor, în vederea obţinerii de informaţii privind reluarea/desfăşurarea procesului instructiv-educativ, în timp ce a doua linie Telverde – 0800 67 20 32 – va fi destinată reprezentanţilor unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi administraţiei publice locale,  cu scopul de a oferi consultanţă în materie de accesare a fondurilor europene prevăzute prin OUG nr. 144/2020 (n.r. – privind unele măsuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfăşurării în condiţii de prevenţie a activităţilor didactice aferente anului şcolar 2020/2021 în contextul riscului de infecţie cu coronavirus SARS-CoV-2)”.

Această ordonanţă  reglementează:  Modalitatea de acordare de sprijin tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat care vor să aplice pentru achiziţia de tablete, pentru uz şcolar, cu acces la internet, precum şi pentru alte echipamente/dispozitive electronice necesare desfăşurării activităţii didactice în mediul on-line; Achiziţia de echipamente de protecţie medicală,  dezinfectanţi şi containere sanitare mobile, achiziţii decontate prin fonduri europene. Ambele linii telefonice, gratuite, vor funcţiona de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 – 16:00. Ministerul mai precizează: “Totodată, reamintim că Ministerul Educaţiei şi Cercetării a lansat recent şi portalul educatiacontinua.edu.ro, mijloc complementar de  informare directă pentru actorii din sistemul naţional de învăţământ: elevi, studenţi, părinţi, cadre didactice, precum şi pentru alte categorii de public. Pe acest  site sunt agregate toate documentele emise de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii pe această temă: norme, ghiduri, regulamente, metodologii, dar şi alte documente din acelaşi areal tematic, grupate pe cicluri de învăţământ/arii de interes”. Pe site-ul menţionat mai sus sunt agregate toate documentele emise de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii pe această temă: norme, ghiduri, regulamente, metodologii, dar şi alte documente din acelaşi areal tematic, grupate pe cicluri de învăţământ/arii de interes.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

TEODOROVICI: “A înţeles cineva cum a ajuns #pandemia un mare paravan pentru interesele actualei conduceri ilegitime a #PSD?” – 17.08.2020

stirile24

GUVERNUL ORBAN: Parlamentul, decident legislativ privind starea de alertă – 11.05.2020

stirile24

Wuhan ar putea să nu fie locul de origine al noului coronavirus – 03.08.2020

stirile24