Cele mai noi stiri online
Revista Presei

Producţia auto din Germania, la cel mai scăzut nivel din ultimii 23 de ani – 08.01.2020

Producţia de automobile a Germaniei a coborât, anul trecut, la cel mai scăzut nivel de după 1996, în contextul în care prima economie europeană suferă de pe urma consecinţelor războiului comercial global, transmite Bloomberg, conform Agerpres.

Cifrele publicate recent de Asociaţia Industriei Auto Germane (VDA) arată că, anul trecut, constructorii auto germani precum Volkswagen AG, BMW AG şi Daimler AG au produs 4,66 milioane vehicule la uzinele lor din Germania, cel mai mic număr de după 1996. Potrivit VDA, cifra din 2019 este cu 9% mai mică decât cea din 2018 şi reprezintă rezultatul reducerii cererii venite de pe pieţele internaţionale.

Statutul Germaniei de mare putere globală în domeniul producţiei s-a construit în mare parte pe industria auto, însă, în ultima vreme, îngrijorările legate de poluare, intensificate de scandalul manipulării emisiilor poluante izbucnit în 2015 la Volkswagen, disputele comerciale şi încetinirea economică au afectat cererea pentru automobilele germane. Daimler, Volkswagen şi producătorul de componente auto Continental AG au început să restructureze personalul pentru a diminua costurile.

În paralel, industria auto germană trebuie să cheltuiască miliarde de euro pentru a dezvolta vehicule ecologice şi a contracara extinderea serviciilor de tip ridesharing, precum Uber Technologies Inc., companie care în prezent are o valoare de piaţă comparabilă cu cea a Daimler.

Pe de altă parte, cifrele publicate de VDA arată că piaţa auto internă a Germaniei a crescut cu 5% anul trecut, după ce cumpărătorii au înregistrat 3,6 milioane de noi autoturisme, cel mai mare număr de după 2009. Cu toate acestea, Asociaţia Industriei Auto Germane se aşteaptă ca piaţa să scadă în acest an.

Separat, Autoritatea Federală de Transport din Germania (KBA) a informat că Germania a trecut în faţa Norvegiei, devenind cea mai mare piaţă auto europeană pentru vehiculele electrice cu 63.281 de unităţi vândute anul trecut.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

CEL MAI RIDICAT NIVEL DIN ULTIMII ZECE ANI 110 tranzacţii în piaţa noastră de fuziuni şi achiziţii, anul trecut – 08.01.2020

stirile24

DĂNCILĂ ANUNŢĂ O NOUĂ CONFERINŢĂ DE PRESĂ: Voi prezenta în această seară viziunea mea, profilul de preşedinte, angajamentele pe care mi le iau – 21.11.2019

stirile24

Fondatorul Huawei spune că nu a discutat încă direct cu firmele americane despre acordarea licenţelor 5G – 14.11.2019

stirile24