Cele mai noi stiri online
Actualitate

Proiectul de amenajare a Crângului Petreşti, scos la licitaţie

Consiliul Judeţean va scoate la licitaţie, săptămâna aceasta, pe Serviciul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) proiectul „Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petreşti şi îmbunătăţirea infrastructurii de acces“. Arhitectul şef al judeţului, Daniela Olaru, a declarat că acest proiect este scos la licitaţie după ce au fost îndeplinite toate formalităţile şi a avut loc vizita în teren a reprezentanţilor autorităţii de management al proiectului. „Proiectul «Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petreşti şi îmbunătăţirea infrastructurii de acces» s-a aflat în dezbatere publică şi putem spune că a stârnit interesul vrâncenilor care s-au arătat interesaţi de finalizarea acestui proiect. De asemenea, pe data de 23 februarie a avut loc vizita în teren a reprezentanţilor autorităţii de management al proiectului. În urma derulării acestor etape proiectul este scos la licitaţie pe SEAP“, a precizat arhitectul şef al judeţului, Daniela Olaru.
Vă reamintim că în luna noiembrie 2014, proiectul „Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petreşti şi îmbunătăţirea infrastructurii de acces“ a fost prezentat vrâncenilor de preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan. Acesta a spus că proiectul este dorit de mulţi ani de zile de către cetăţenii municipiului Focşani şi ai judeţului Vrancea, amintind că regele Ferdinand a donat municipalităţii Focşani 41 de hectare de pădure în Crângul Petreşti, special pentru crearea unui parc de recreaţiune şi agrement aşa cum era şi este stipulat în decretul regal. „Vrem ca toţi cetăţenii interesaţi ai municipiului Focşani şi ai judeţului Vrancea să vină să vadă macheta proiectului privind amenajarea ariei protejate Crângul Petreşti şi să ne transmită prin intermediul unor chestionare ce îmbunătăţiri mai doresc la acest proiect, ce cred cetăţenii că ar trebui să mai conţină acest proiect în aşa fel încât la final să avem un parc de recreere şi agrement care să mulţumească pe cetăţenii municipiului Focşani, ai judeţului Vrancea şi de ce nu, la un moment dat, să devină o arie de interes regional pentru că vom face demersurile necesare ca restul de pădure până la 100 de hectare să fie transferaţi din administrarea Romsilva în patrimoniul public al judeţului Vrancea“, a afirmat la momentul respectiv Marian Oprişan.

Toate drumurile adiacente Crângului Petreşti vor fi lărgite

Prin implementarea proiectului, Consiliul Judeţean Vrancea, împreună cu partenerii săi, îşi propune amenajarea Crângului Petreşti, prin realizarea de zone destinate accesului pietonal si de zone de odihnă şi socializare, astfel încât turiştii cât şi locuitorii din zonă să beneficieze de un spaţiu natural în care se vor putea recrea. De asemenea, vor fi create facilităţi pentru practicarea sporturilor în aer liber, prin construirea de piste pentru biciclete, piste pentru role şi skateboard. Activităţile recreative se vor putea derula în condiţii de siguranţă atât ziua cât şi seara prin utilarea infrastructurii create cu reţea de iluminat public şi sistem de supraveghere video. În vederea atingerii obiectivului general, se vor crea circuite de trotuare şi piste de biciclete care pornesc de la ieşirea din E85, pe DJ 204E, traversează Crângul Petreşti pe DC 144 şi se întorc la Focşani, pe DC 143. Circuitele vor fi realizate prin reabilitarea celor trei sectoare de drumuri şi construirea de trotuare şi piste de biciclete. Pistele şi trotuarele vor fi construite de-a lungul DJ 204E, DC 144 şi DC 143 în perimetrul Focşani – Petreşti – Vânători pe o distanţă de 5,8 km. Durata de implementare a proiectului este de 14 luni, iar valoarea totală a proiectului este de 22,4 milioane lei. Din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Vrancea se va lărgi la patru benzi (12 m) DJ 204 E Focşani-Petreşti. Drumul comunal 143 Vînători – Plaja Putna va fi lărgit de la 6 la 7 metri.

Se caută soluţii pentru reabilitarea clădirilor din Crângul Petreşti

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a declarat că administraţia judeţeană caută soluţii pentru reabilitarea corpului de clădiri existent în Crângul Petreşti. „Tot pe fonduri europene intenţionăm să realizăm un proiect pentru corpul de clădiri din Crângul Petreşti, care este format din hotel, piscină interioară, sală de sport, clădire pentru utilităţi, diferite săli. Acest complex poate deveni spaţiu expoziţional, complex de agrement, dar poate fi foarte bine şi un centru de instruire a personalului bugetar din diferite instituţii ale statului român“, a spus Marian Oprişan.
„Toate aleile vor fi dotate cu mobilier urban pentru odihnă. Totodată vor fi realizate locuri de joacă, terenuri de sport, tenis şi un teren cu gazon artificial, piste de skateboard. Vom mai construi un amfiteatru de vară unde vor putea fi organizate diverse manifestări artistice. Eu cred că această arie naturală este imperios necesar să o punem în valoare pentru că în ultimii ani spaţiul verde a scăzut şi nu a crescut şi aşa cum am discutat cu primarul municipiului Focşani, prin dobândirea unor terenuri, vom încerca să mărim aria verde pe cap de locuitor în aşa fel încât să trăim la standarde normale“, a precizat atunci Marian Oprişan. Acesta a adăugat că proiectul mai prevede şi realizarea a două parcări, la intrarea şi ieşirea din Crângul Petreşti, care au o capacitate de 400 de locuri. Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea a susţinut că şi Muzeul Satului din Crângul Petreşti va fi reabilitat în cadrul acestui proiect urmând ca aici să fie organizate mai multe manifestări cultural artistice tradiţionale.

Sursa: [Monitorul de Vrancea]

Related posts

Placi de granit!

stirile24

Cum să ai o bucătărie de lux și funcțională. Iată câteva sfaturi utile

ovidiu

Tipografie de clasa inalta

stirile24