Cele mai noi stiri online
Revista Presei

PSD: “Obsesia pentru anticipate ar putea determina intrarea României în recesiune în cursul anului 2020” – 14.02.2020

Partidul Social Democrat a declarat, vineri, că 2019 ar putea fi ultimul an de creştere economică în România, venirea PNL la guvernare aducând un “adevărat dezmăţ al cheltuielilor publice”. Social Democraţii consideră că “obsesia” pentru alegerile anticipate ar putea determina intrarea în României în recesiune în cursul anului 2020, informează social democraţii printr-un comunicat.

PSD a transmis: “Partidul Social Democrat consideră că anunţul de vineri al Institutului Naţional de Statistică privind creşterea economică de 4,1% din 2019 confirmă rezultatele economice bune înregistrate de România în timpul guvernării PSD. Conform datelor disponibile publicate de EUROSTAT, ţara noastră se situează pe locul doi în clasamentul Uniunii Europene privind rata de creştere economică din 2019.”

Social sunt de părere că guvernarea PNL a crescut deficitul bugetar din 2019 de la 2,8% la 4,6%, depăşind pragul acceptabil de 3% şi determinând astfel intrarea României în procedura de deficit excesiv, se mai arată în comunicat.

Partidul a mai spus: “În acelaşi timp s-au oprit două motoare principale ale economiei Româneşti: industria, care înregistrează scăderi masive şi agricultura, afectată de lipsa măsurilor guvernului pentru compensarea pierderilor fermierilor pe fondul iernii atipice din acest an. În acest context economic marcat de incertitudini şi dezechilibre, singura motivaţie care poate sta în spatele obsesiei PNL pentru declanşarea alegerilor anticipate este de a obţine votul cetăţenilor înainte de venirea austerităţii. Anticipate = Austeritate”.

Produsul Intern Brut (PIB) a înregistrat un avans de 4,1%, serie brută, în 2019, faţă de 2018, potrivit datelor semnal publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Sursa stire bursa.ro

Related posts

ANCOM: Licitaţia de spectru pentru 5G, în prima parte a anului 2020 – 31.10.2019

stirile24

Indicii BVB au închis în teritoriu pozitiv – 10.01.2020

stirile24

DIN 27 SEPTEMBRIE: Metrorex deschide şase noi casierii pentru eliberarea abonamentelor cu preţ redus – 25.09.2019

stirile24