Cele mai noi stiri online
Paparazzi

Reacția oficială a DSP, în cazul femeii de 73 de ani care a murit, în aceeași zi în care se vaccinase anti-COVID

Decesul femeii de 73 de ani, din Bacău, care a murit la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență Bacău, în aceeași zi în care se vaccinase  împotriva Covid i-a alarmat pe toți.

În regim de urgență, Direcţia de Sănătate Publică Bacău a făcut o evaluare a situației extrem de sensibile. DSP prezintă raportul preliminar, potrivit căruia decesul s-a datorat unei „suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente”.

Citește și: O femeie din Bacău a murit! Avea multiple boli cronice și tocmai se vaccinase anti-COVID! Ce au anunțat autoritățile

„Urmare  a evaluării realizate de către specialișii din cadrul DSP Bacău, referitoare la decesul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 73 de ani, care s-a vaccinat la Cetrul de vaccinare împotriva COVID-19 din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău, în data de 22.01.2021, vă comunicăm că pacienta s-a prezentat la vaccinare în data de 22.01.2021, conform programării efectuate în platforma informatică – programare.vaccinare-covid.gov.ro. La nivelul centrului de vaccinare, au fost respectate procedurile de lucru și protocoalele specific. În cadrul procedurii de triaj au fost măsurate constantele (tensiunea arterială, frecvența cardiacă, SpO2), care se încadrau în limite normale” –  Mihaela Arim – director DSP Bacău

Specialiștii susțin că vaccinarea s-a făcut conform normelor

”După vaccinarea împotriva COVID-19, persoana a fost îndrumată înpunctul de supraveghere postvaccinare, unde a fost supravegheată de către medicul coordonator al Centrului de vaccinare timp de 15 minute. Nu a prezentat nicio reacție postvaccinală și a urmat circuitul de ieșire. Nu au fost înregistrate deficiențe în ceea ce privește asigurarea calității, siguranței și trasabilității vaccinurilor în toate etapele de gestionare a acestora, cu respectarea lanțului de frig specific” – adaugă șefa DSP Bacău.

Ce spune OMS despre acest eveniment nefericit

La nivelul Organizației Mondiale a Sănătății, evenimentul coincident este definit ca „evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia”. 

Conform informațiilor deținute la nivelul UPU-SJU Bacău, pacienta s-a prezentat cu simptomatologie care a impus acordarea asistenței medicale de urgență în contextul multiplelor comorbidități existente.

La examenul clinic și paraclinic efectuat în cadrul Unității de Primiri Urgențe-SJU Bacău, pacienta a fost diagnosticată cu tulburare majoră de ritm cardiac care nu a răspuns la manevrele de resuscitare și care a determinat decesul.

”Tinând cont de antecedentele patologice, evoluția pe perioada observării postvaccinale, respectiv datele clinice și paraclinice înregistrate în UPU-SJU Bacau, nu se susține decesul ca fiind o reacție adversă postvaccinală indezirabilă.”, a concluzionat Mihaela Arim – DSP Bacău.

Femeia de 73 de ani a murit vineri

Decesul femeii de 73 de ani avut loc vineri, în jurul orei 19.00. În aceeași zi, persoana a fost vaccinată împotriva COVID-19, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Județean de Urgență Bacău. După ce vaccin, băcăuanca a fost monitorizată confrom procedurilor medicale, iar ulterior a plecat acasă.  În aceeași zi a transpostirirtată la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a aceluiași spital, unde a intrat în stop cardio-respirator și nu a răspuns la manevrele de resuscitare.

Nu rata: În ce stare se află femeia din Gherla care a avut reacție adversă la vaccinul anti-COVIDSursa stire cancan.ro

Related posts

Atentat cu bombă în Afganistan. Doi oameni a murit la Kabul

Andreea

Monica Gabor îl răsfață la maximum pe Mr. Pink! Vedeta s-a transformat într-o gospodină desăvârșită

Andreea

Andreea Mantea, strigăt de ajutor pe Instagram: “Vă rog să-l ajutați”

Andreea