Cele mai noi stiri online
Actualitate

Reguli pentru utilizarea in siguranta a unui ascensor

Folosirea ascensorului a devenit o activitate atat de comuna pentru omul modern, incat de multe ori o intreprindem fara sa gandim. In consecinta, cand suntem pe pilot automat, se pot intampla foarte multe accidente din cauza neatentiei. De aceea este bine sa fim informati si sa luam aminte la cateva reguli de bun simt pentru utilizarea in siguranta a unui ascensor. Poate ca se vor dovedi a fi lucruri simple si intuitive, dar tocmai acestea sunt cel mai usor de uitat. 

In eventualitatea in care ramai blocat, nu te panica

Poate ca te gandesti ca tie nu ti se poate intampla, dar sansele sa ramai blocat in lift sunt destul de reale. Regula de baza este sa nu te panichezi, sa incerci sa calmezi si celelalte persoane si sa apesi butonul de urgenta pentru a cere ajutor de specialitate. Pentru ascensoarele care  beneficiaza de servicii de mentenanta constanta, asemanator celui  de service pentru lifturi in Brasov, este foarte putin probabil sa se produca o defectiune. 

De asemenea, nu are rost sa incerci sa deblochezi singur liftul prin apasarea butoanelor, impingerea usilor sau deschidere trapei, daca exista una. Daca te familiarizezi cu componentele unui lift, vei afla ca au un limitator de viteza, ceea ce exclude ipoteza picarii in gol. Esti cel mai in siguranta in interiorul liftului pana ajunge la tine ajutorul. 

Nu supra aglomera un ascensor

Daca un lift pare supra incarcat, probabil ca este. Exista evident o limita de greutate, dar aceasta regula nu se refera la specificatiile tehnice, ci la bunul simt. Chiar daca te grabesti, nu are rost sa incomodezi ceilalti pasageri si pe tine insuti prin inghesuirea cu orice pret intr-un ascensor deja prea plin.

Pe langa disconfortul creat, caldura si lipsa de aer dintr-un ascensor mult prea aglomerat, poate provoca lesinul sau o stare generala de moleseala pentru persoanele care sufera de diverse afectiuni. Cel mai indicat este sa  ai rabdare si sa il astepti pe urmatorul. 

Ai grija la usi

Desigur, exista sisteme speciale care impiedica vatamarea in cazul in care o parte a corpului este prinsa de usi, dar presiunea aplicata nu este, totusi, una placuta. Stai departe de usi si ai grija sa nu iti prinda hainele sau accesoriile. 

De asemenea, este recomandat sa nu te sprijini sau sa impingi usile in timpul deplasarii ascensorului. Evita aglomeratia ca sa preintampini astfel de evenimente. 

Foloseste butonul de deschidere a usilor

Probabil stim cu totii situatia cand ne grabim si vrem sa prindem cu orice pret liftul chiar cand usile se inchid. Regulile bunului simt dicteaza ca in eventualitatea in care observam ca cineva vrea sa prinda liftul, sa apasam butonul de tinere a usilor deschise, pentru a oferi acestei persoane o sansa sa prinda liftul. In acest fel evitam eventualele accidentari pe care ar putea sa le sufere. In definitiv, ne-ar placea sa fim tratati la fel, nu?

Un alt moment important cand este recomandat sa folosim butonul de deschidere a usilor este cel in care mai multe persoane vor sa paraseasca ascensorul. Prin apasarea acestui buton, le permitem coborarea in siguranta si evitam inchiderea usilor si vatamarea persoanelor care vor sa iasa din lift. 

Nu in ultimul rand, acorda atentie momentului in care te urci in lift. Desi poate parea o gluma, oamenii se pot accidenta prin caderea in putul ascensorului deoarece usile se deschid si cabina nu este acolo. Asadar, acorda atentie momentului cand usile se deschid si asigura-te ca nu pasesti in gol. Sa scoti ochii din telefon ti-ar putea salva viata. 

Related posts

La asta chiar nu se astepta nimeni! “Micul Hercule” s-a transformat! Vrea sa se lase de culturism si sa se faca…

stirile24

Oja!

stirile24

Samsung ne arată viitorul cu o nouă categorie de telefoane mobile: Galaxy Fold

marius