Cele mai noi stiri online
Stiri

Repatriere decedati un serviciu de care apartinatorii au nevoie

stiri

Statisticile arata ca multi romani sunt plecati din tara. Pretuiesc si inteleg romanii care se sacrifica, deoarece doresc sa le asigure celor dragi un trai mai bun. Nimeni nu are voie sa ii judece sau sa ii eticheteze, fiindca omul din afara situatiei nu a cunoscut disperarea de a nu-i putea oferi copilului ce isi doreste mai mult, de a nu putea avea o casa fara credite pe 30 de ani!

Multi dintre cei care pleaca, desi nu se gandesc la acest lucru si poate ca este bine ca nu stiu ce li se va intampla, nu se intorc vii de acolo.

Viata este la fel de fragila si efemera ca puful de papadie. Un pas gresit in strada si suflarea de viata dispare, un accident nefericit produs de neglijenta si familia de acasa ramane fara un sprijin si indoliata.

Concomitent cu exodul romanilor in cautarea unui loc de munca bine platit in afara era logic sa se dezvolte si servicii de repatriere decedati  non-stop ca romanii sa sune, cand sufletul le este indoliat.

La ora actuala, tara noastra are cele mai bune servicii repatriere decedati din Europa, fiindca Gabriela Rus este un manager empatic, care stie ca romanul are un adevarat cult al celor dragi care pleaca in lumea de dincolo. La noi exista un respect deosebit fata de morti, concretizat in traditiile transmise din generatie in generatie: le organizam parastase, le ingrijim mormintele, le aprindem lumanari si ne ducem adesea sa plangem la mormintele lor si sa le spunem ce mai este nou in vietile noastre.

Noi credem ca mortii ajung intr-o lume mai buna si de acolo ne vegheaza tot restul vietii, pana va avea loc marea intalnire, dar in aceeasi masura consideram ca mortii care experimenteaza o neimplinire inainte de deces raman suspendati intre cele doua lumi si isi chinuiesc sufletele o vesnicie.

Romanii care pleaca sa lucreze in strainatate trebuie adusi acasa si nu oricum, ci:

-asezati in doua sicrie: unul din zinc si altul din lemn natural, cel de zinc fiind asezat in cel din lemn. Acestea sunt normele repatrierii si fara respectarea lor, mortii nu se pot intoarce.

-insotiti de pasaportul funerar international, care indica si ruta repatrierii. Nu este admisa nicio abatere de la ruta respectiva.

-in masini funerare autorizate si conduse de soferi atenti si respectuosi. Masinile speciale trebuie sa fie prevazute cu loc special de depunere a sicrielor si cu temperatura scazuta in locul in care se asaza sicriele, fiindca repatrierea poate avea loc in zile toride si, in ciuda imbalsamarii de calitate, trupul neinsufletit ar avea de suferit.

Gabriela Rus  si-a format o echipa serioasa care se mobilizeaza sa realizeze la timp si foarte bine toate sarcinile in asa fel incat repatrierea sa aiba loc. In cazul unei morti naturale, repatrierea dureaza mai putin, in cazul unei morti violente, formalitatile pot dura si 15 zile.

Se pare ca moartea nu poate rupe sub nicio forma legatura dintre cei dragi. Supravietuitorii isi aduc mortii acasa, sa fie mai aproape de ei, sa comunice si sa se ingrijeasca de memoria si de mormintele lor.

Related posts

Cateva sfaturi importante pentru baia celui mic

ovidiu

Experiența TV de acasă, la superlativ: TCL aduce în România seria X91 de televizoare QLED 8K

marius

5 cadouri neobisnuite pentru cupluri

marius