Cele mai noi stiri online
Sport

România s-a calificat la CM de handbal feminin

România s-a calificat, miercuri, la Campionatul Mondial de handbal feminin care va fi găzduit de Spania în luna decembrie a acestui an. Cristina Neagu și compania au învins Macedonia de Nord, scor 35-20 (18-10)  în manşa retur din faza play-off.

România rămâne astfel singura echipă din lume care a bifat toate ediţiile CM de handbal feminin, performanță unică în istorie. Principala marcatoare a României în meciul retur cu Macedonia de Nord a fost Laura Moisă, cu 7 goluri. Cristina Neagu a jucat în primele 15 minute ale partidei retur.

În tur, România s-a impus cu 33-22, iar cu 68-42 la general obţine calificarea la turneul final, care va avea în premieră 32 de echipe la start. CM din Spania este programat între 1-19 decembrie.

Din păcate, Cristina Neagu (32 de ani) nu va mai îmbrăca tricoul primei reprezentative până la turneul final. „E important să înțelegem cum e să jucăm și fără Cristina în teren. Tocmai ce spuneam că nu vom avea meciuri amicale, așa că am preferat să le dau minute celorlalte fete. Trebuie să fim și mai exacți fără Cristina pe teren.

Cristina o să facă o pauză de la echipa națională, pentru ceva timp, începând din acest moment. Meciurile de calificare vor fi jucate fără Cristina, apoi vom lua o decizie și pentru Campionatul Mondial. Pentru moment, Cristina se va retrage. Toată lumea trebuie să joace și mai bine și vreau să găsească o echipă și mai bună. Nu e ceva definitiv!”, a spus selecționerul Adi Vasile, într-o conferință de presă.

Sursa foto: sport

Sursa stire mondonews.ro

Related posts

Rădoi a creionat primul unsprezece al României pentru partida crucială cu Islanda! Sistemul neașteptat la care vrea să apeleze

stirile24

După 3 săptămâni de tăcere, Gigi Becali a revenit cu o schimbare radicală de discurs

stirile24

Gigi Becali anunţă ce se întâmplă dacă va recăpăta numele Steaua de la CSA

stirile24