Cele mai noi stiri online
Sport

Rusia, exclusă din toate competiţiile pentru următorii patru ani! Interdicţia vizează inclusiv CM de Fotbal

Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA) a decis luni excluderea Rusiei din toate competiţiile sportive, inclusiv Campionate Mondiale sau Jocuri Olimpice. Astfel, Rusia nu va participa la Jocurile Olimpice de vară de anul viitor, de la Tokyo, dar nici la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar, din 2022.

Scandalul a izbucnit la începutul acestui an, în luna ianuarie, când autoritățile ruse au pus la dispoziția WADA baza de date a laboratorului din Moscova, unde sportivii erau testați. Era o condiție pentru reintegrarea Rusiei în lumea sportivă după precedentul scandal de dopaj. Experții internaționali au constatat însă că din baza de date rusească au fost șterse mai multe teste pozitive.

În mod individual, sportivii ruşi care totuşi doresc să participe individual la competiţiile sportive trebuie să facă dovada că nu au nicio legătură cu scandalurile de dopaj, însă participarea se va face sub steag olimpic sau neutru (depinde de comptiţie) şi fără să le fie intonat imnul Rusiei.

Decizia de luni în cazul Rusiei a fost luată în unanimitate de membrii Comitetului Executiv al WADA, reuniţi la Lausanne.

Rusia a fost deja exclusă de la Olimpiadele care au avut loc la Rio (2016) şi PyeongChang (2018), din cauza acestui scandal de dopaj declanşat în urmă cu patru ani. Decizia adoptată luni de AMA/WADA va putea fi însă contestată într-un termen de 21 de zile la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, de către Agenţia rusă antidoping sau Comitetul olimpic rus, precum şi de orice Federaţia internaţională vizată de această hotărâre.

Sursa foto: sport

Sursa stire mondonews.ro

Related posts

Echipele de fotbal şi de baschet de la Real Madrid au intrat în carantină. Liga spaniolă de fotbal a fost suspendată

stirile24

Mama lui Lionel Messi a dezvăluit ce-l afectează enorm pe superstarul de la FC Barcelona

stirile24

UEFA, variante Liga Campionilor și Europa League

stirile24