Cele mai noi stiri online
Revista Presei

SAI MUNTENIA INVEST: “Solicitarea SIF Oltenia alterează dreptul de proprietate al SIF Muntenia” – 12.02.2020

“Subliniem că «justificările» incluse în propunerea de completare a ordinii de zi a AGEA SIF Banat-Crişana nu au temei legal, în condiţiile în care nu există identitate între SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia”, susţine SAI Muntenia Invest 

Solicitarea grupului de acţionari ai SIF Banat-Crişana (SIF1), format în jurul SIF Oltenia (SIF5), privind reducerea capitalului social al SIF1, prin anularea unui număr de 72,84 milioane de acţiuni, conţine propuneri care alterează dreptul de proprietate al SIF Muntenia (SIF4), susţine SAI Muntenia Invest, administratorul SIF4, într-un communicat remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

SIF Oltenia a cerut, săptămâna trecută, completarea ordinii de zi a adunării acţionarilor SIF Banat-Crişana, din data de 10 martie a acestui an, cu un punct privind anularea acţiunilor SIF1 ce se află în posesia SIF4, OPUS – Chartered Issuances SA/AA Luxembourg şi FIA ROUMANIAN STRATEGY FUND AA/Vaduz, deţineri care, în opinia SIF5, nu respectă regimul juridic referitor la dobândirea propriilor acţiuni de către o societate.

SAI Muntenia consideră că, solicitarea în cauză nu are niciun fundament legal, se bazează pe considerente aşa-zis juridice ale semnatarilor, astfel încât este posibil să întreţină o stare de confuzie cu privire la textele de lege invocate, distorsionând spiritul şi sensul legislaţiei primare comerciale din ţara noastră.

“Dorim să subliniem că «justificările» incluse în propunerea de completare a ordinii de zi a AGEA SIF Banat-Crişana nu au temei legal în condiţiile în care nu există identitate între SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia”, se arată în comunicat.

De asemenea, SAI Muntenia Invest anunţă că, în calitatea sa de administrator al SIF Muntenia, are în vedere adoptarea tuturor măsurilor legale pe care le are la dispoziţie pentru apărarea intereselor acţionarilor SIF Muntenia.

SAI Muntenia Invest, este deţinută în proporţie de 99,98% de SIF Banat-Crişana.

În martie, acţionarii SIF1 se vor întâlni pentru a aproba modificarea actului constitutiv al societăţii, în conformitate cu Legea FIA, iar solicitările de completare a ordinii de zi a adunării înaintate de grupul format în jurul SIF5, se află în analiza Consiliului SIF1, urmând ca decizia adoptată să fie comunicată investitorilor în conformitate cu prevederile legale.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

CORESPONDENŢĂ DE LA MADRID Transportul intermodal, o soluţie pentru fluidizarea traficului – 19.09.2019

stirile24

Numărul cadrelor medicale confirmate cu coronavirus a ajuns la 981 – 16.04.2020

stirile24

BOGDAN BADEA, CEO HIDROELECTRICA: “2020 va fi mai prost decât anii trecuţi, din punct de vedere al producţiei” – 12.06.2020

stirile24