Cele mai noi stiri online
Revista Presei

Şedinţele Tribunalului Prahova, suspendate ca protest faţă de unele propuneri legislative – 07.01.2020

Judecătorii Tribunalului Prahova, care în a doua jumătate a lunii decembrie au decis suspendarea şedinţelor de judecată, cu excepţia cazurilor urgente, ca protest faţă de “propuneri legislative de natură să afecteze independenţa sistemului de justiţie”, au revenit, marţi, asupra deciziei si anunţă că au reluat şedinţele de judecată, dar continuă protestul prin suspendarea şedinţelor de judecată timp de o oră, zilnic, relataeză News.ro.

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Prahova, care stabilise suspendarea şedinţelor de judecată, începând cu 20 decembrie, ca protest faţă de unele propuneri legislative pe care magistraţii le consideră de natură a afecta independenţa justiţiei, a decis, marţi, reluarea şedinţelor de judecată, anunţă Tribunalul Prahova, printr-un comunicat de presă.

“Prin Hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Prahova din data de 07.01.2020, s-a stabilit modificarea formei de protest adoptate la data de 19.12.2019, în sensul reluării activităţii de judecată, cu suspendarea zilnică a şedinţelor de judecată pe durata unei ore. Măsura decisă prin această hotărâre va fi reevaluată în funcţie de respectarea climatului de independenţă necesar înfăpturirii actului de justiţie în condiţii optime şi în beneficiul cetăţenilor”, se arată în comunicatul Tribunalului Prahova.

Magistraţii acestei instanţe au decis, în 19 decembrie 2019, suspendarea activităţi de judecată, cu excepţia cazurilor urgente, protestul fiind declanşat ca urmare a “propunerilor legislative de natură să afecteze independenţa sistemului de justiţie şi pentru eliminarea imixtiunilor politice”.

La declanşarea protestului, judecătorii prahoveni nu au precizat, concret, care sunt propunerile legislative care le-au provocat nemulţumirea şi nici în ce au constat imixtiunile politice pe care le acuză.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

Liberal Democraţii britanici adoptă o politică de oprire a ieşirii Marii Britanii in UE – 16.09.2019

stirile24

SUPLIMENTUL TABAC / 13,7% DIN TOTALUL CONSUMULUI Novel Reaserch: “Contrabanda cu ţigarete,  la cel mai mic nivel din ultimii şase ani” – 23.09.2019

stirile24

OPINII Competiţia pentru atragerea de investiţii în industria auto – ţine România pasul? – 09.12.2019

stirile24