Cele mai noi stiri online
Revista Presei

Şeful Trezoreriei SUA cere Apple să coopereze cu autorităţile care aplică legea – 16.01.2020

Secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, a cerut miercuri Apple şi altor companii din sectorul tehnologiei să colaboreze cu autorităţile care aplică legea, în timp ce acestea continuă o investigaţie legată de atacul armat al unui student militar saudit la o bază navală americană din Florida, transmite Reuters.

Preşedintele Donald Trump a criticat marţi Apple, într-un tweet, pentru refuzul de a debloca telefoane în investigaţiile penale, în timp ce compania a beneficiat de ajutorul guvernului federal în probleme comerciale.

FBI încearcă să deblocheze două iPhone-uri aparţinând atacatorului care a împuşcat trei americani la baza navală Pensacola din Florida.

Procurorul general William Barr a cerut în această săptămână ajutorul Apple.

Solicitările autorităţilor au readus atenţia asupra problemelor de confidenţialitate în era digitală, Apple şi alte companii concurente argumentând că criptarea puternică protejează utilizatorii, în timp ce oficialii din sectorul aplicării legii susţin că permite infractorilor să scape de justiţie.

“Înţeleg punctul de vedere al preşedintelui şi este absolut esenţial ca firmele din sectorul tehnologiei să coopereze cu autorităţile”, a afirmat Mnuchin într-un interviu acordat CNBC.

Mnuchin a declarat ulterior reporterilor la Casa Albă că nu a discutat subiectul cu Apple şi că nu cunoaşte amănunte.

“Ştiu că Apple a cooperat în trecut în domeniul aplicării legii şi mă aştept că va continua să coopereze”, a mai spus şeful Trezoreriei.

Potrivit sursei citate, Apple a anunţat că a ajutat investigatorii din cazul Pensacola prin furnizarea altor date, dar că nu poate accesa datele criptate stocate pe dispozitive.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

Renault şi-a redus estimările referitoare la vânzările şi profitul anului 2019 – 18.10.2019

stirile24

MECIUL CONTRACTELOR ÎNTRE PATRONI ŞI JUCĂTORI Salariile din Liga 1 intră la apă – 30.03.2020

stirile24

Bursele asiatice au închis în creştere – 10.03.2020

stirile24