Cele mai noi stiri online
Paparazzi

Semnalul de alarmă tras de britanici! Boris Johnson: „Tulpina britanică a coronavirusului este cu 30% mai mortală”

Primul-ministru al Marii Britanii, Boris Johnson, spune că datele științifice preliminare referitoare la tulpina britanică a Covid-19, arată faptul că aceasta este de 30% mai mortală decât cea inițială.

Datele au fost evaluate de cercetătorii unei organizații care se ocupă cu studierea bolilor virale respiratorii noi și care consiliază guvernul de la Londra.

Citește și: În ce stare se află femeia din Gherla care a avut reacție adversă la vaccinul anti-COVID

„Pe lângă faptul că se răspândește mai repede, se pare că există dovezi conform cărora noua varianta este asociată și cu un grad mai ridicat de mortalitate. Faptul că NHS (n. red. – sistemul național de sănătate britanic) se află sub această presiune intensă este urmarea impactului acestei noi variante”, a spus premierul britanic, potrivit BBC.

Sir Patrick Vallance, consilierul-șef al guvernului britanic pe probleme de cercetare științifică spune, totuși, că datele noi nu sunt încă finale.

Ce spuneau sursele anteriore

Atunci când a fost descoperită prima dată, în septembrie, în regiunea Kent, oamenii de știință știau că este mai contagioasă. De atunci, ea devenit varianta dominantă a virusului în Anglia și în Irlanda de Nord și s-a răspândit deja în peste 50 de alte țări.

Datele au fost obținute pe baza analizei matematice a numărului de decese, în medie, a persoanelor infectate cu varianta inițială și a persoanelor infectate cu varianta nouă de virus.

Nu rata: Încă două cazuri de infectare cu tulpina britanică au fost depistate în RomâniaSursa stire cancan.ro

Related posts

Banc | Voi realizați că tata e pe grup? Banc

Andreea

Oana Roman, din nou în vizorul internauților după ce a cerut să i se ofere un tort de Mărțișor „Ea l-a vrut”

Andreea

Mama tânărului înjunghiat în sala de forță, declarații sfâșietoare: ”A făcut-o intenționat! Mi-a omorât copilul”

Andreea