Cele mai noi stiri online
Actualitate

Spalarea mainilor intr-un mod corect si responsabil

Spalarea cu sapun lichid sau spuma- nu doar cu apa – este vitala pentru o igiena adecvata. Acest lucru se datoreaza faptului ca, desi apa este ideala pentru a clati murdaria, nu poate indeparta cu usurinta solul sau organismele vii care sunt atasate de maini. Sapunul este capabil sa faca acest lucru foarte eficient, maximizand beneficiul clatirii cu apa.

In ciuda acestui fapt, in ultimii ani, unii producatori au promovat utilizarea unui dozaj de sapun pentru maini din ce in ce mai mic, permitandu-le sa pretinda un beneficiu economic datorat mai multor doze pe litru de sapun si concentratiei de sapun per picatura. Din pacate, astfel de afirmatii nu sunt sustinute de dovezi si intr-adevar testarea produsului a aratat ca nivelurile de dozare scazute nu duc, in multe cazuri, la o curatare mai buna si mai eficienta. De fapt, diferenta intre folosirea unei doze mici de sapun si folosirea apei fara sapun este mica. Astfel, oamenii pot fi dusi in eroare si potential expusi riscului de raspandire a infectiilor, in ciuda faptului ca eforturile lor sunt cele mai bine intentionate.

Deci, cat de mult sapun ar trebui sa utilizati si ce tip? S-a demonstrat ca sapunul lichid sau spuma permite o reducere semnificativa a impactului asupra mediului printr-o combinatie de economii de apa si energie si un impact chimic mai mic in comparatie cu sapunurile traditionale. Sapunurile spuma si cele lichide, precum sapun Tork, acopera, de asemenea, mai multa suprafata a mainii per doza, oferind o spalare mai eficienta.

Un test recent a concluzionat ca o doza de 0,7 ml de sapun este cea mai mica doza suficienta pentru a se intinde confortabil pe toata suprafata mainilor. Prin urmare, testul concluzioneaza ca aceasta doza este cel mai bun echilibru intre eficacitatea necesara si economie. Utilizarea cantitatii optime de sapun lichid sau spuma este necesara pentru a produce maini curate, fara bacterii.

De ce este importanta spalarea mainilor?

Mana unei persoane obisnuite poate transporta multe milioane de bacterii, dintre care unele se gasesc in mod natural pe corpul nostru (microbiomul uman) si unele dintre ele sunt agenti patogeni (altfel cunoscuti ca „germeni”). De asemenea, unele bacterii sau virusuri pot fi inofensive pentru o persoana, dar pot provoca boli altora. Din aceste motive, nu putem sti niciodata pe deplin ce purtam sau ce impact poate avea asupra celor din jur. Spalarea corecta a mainilor in orice moment este vitala pentru prevenirea raspandirii germenilor la locul de munca, dar si acasa. Daca nu avem sapun la indemana, putem folosi gel antibacterian.

Pastrarea mainilor curate este unul dintre cei mai importanti pasi pe care oamenii ii pot face pentru a evita imbolnavirea si raspandirea germenilor la altii. Spalarea frecventa si completa a mainilor este cea mai buna modalitate de a va proteja pe dvs. si pe ceilalti impotriva gripei sezoniere, a racelii si a altor infectii pe tot parcursul anului. Acest lucru duce la mai putine zile de boala, la cresterea productivitatii lucratorilor si la imbunatatirea moralului angajatilor. Prevenind raspandirea germenilor, puteti crea un mediu de lucru mai productiv si mai sanatos, dar si un mediu familial mai placut.

Specialistii recomanda astfel sa va spalati mainile cu apa si sapun ori de cate ori este posibil, pentru a reduce cantitatile si tipurile de germeni si substante de pe maini. Acesta este un mod simplu si eficient de a combate infectiile si de a va mentine sanatos. Este usor de facut, ieftin si va ia doar 20 de secunde!

Related posts

De ce să alegi un ceas Naviforce?

stirile24

Distractie cu barcute gonflabile si hidrobiciclete

marius

Aranjamente florale pentru o nuntă în luna lui Gerar

stirile24