Cele mai noi stiri online
Entertainment

Sportul si beneficiile asupra dezvoltarii copilului

A face sport nu trebuie considerat un moft. A face sport este o conditie obligatorie pentru dezvoltarea si mentinerea unei sanatati de fier. Fiecare copil si adult ar trebui sa faca sport, cel putin, o jumatate de ora in fiecare zi. Din pacate, in Romania, acest lucru nu se intampla prea des. Motivul? Romanilor le lipseste pur si simplu cultura practicarii sportului la scara larga. In timp ce, de exemplu, in Japonia, absolut toti locuitorii, de la cel mai mic la cel mai mare, practica regulat sport, in tara noastra, inca exista acesta conceptie ca sportul este un moft. Daca auzi pe cineva ca se duce frecvent la sala pentru a intretine o anumita conditie fizica, de cele mai multe ori, consider acest gest un moft cauzat de prea mult timp liber.

Aceasta gandire afecteaza insa, din pacate si copiii, care nu sunt crescuti in spirit sportiv. Desi in ultimuii ani, numarul copiilor care practica un sport, chiar daca nu este vorba despre un sport de persomanta, a crescut senificativ, Roamnai tot face parte din categoria tarilor care au ramas codase la capitolul practicare sport.

Romanii invoca tot felul de motive care mai de care mai neplauzibile atunci cand vor sa justifice faptul ca nu practica sport regulat. „Nu am timp, trebuie sa fac ordine in casa”, „nu am timp, trebuie sa ma ocup de copii”, „nu am timp sunt prea obosit”, „nu am timp, si in plus sunt si bolnav”. Absolut niciunul dintre motivele enumerate mai sus, si mai sunt multe altele, nu pot sa nu fie demonate. Ai probleme cu curatenia casei? Apeleeaza la o firma de curatenie din Craiova sau implica toti membrii familiei si aceasta treaba va fi rezolvata cat ai clipi. Trebuie sa iti petereci timp cu cei mici? Nicio problema, alege sa faceti sport impreuna: mergeti cu bicicletele, jucati fotbal, baschet, tensi sau orice sport va place. Esti prea obosit sau prea bolnav? Te-ai gandit ca aceste probleme apar tocmai din cauza faptului ca esti sedentar si nu ai un stil de viata activ?

Indiferent de motivul invocat pentru a nu practica sport, nu uita, in primul rand, ca iti esti dator tie, sa iti oferi un stil de viata sanatos care sa aiba efecte pozitive asupra unei batraneti viabile. Tot mai des intalnim persoane de varsta a treia care practica sport, deoarece au obsevart pe priopria piele nbeneficiile pe care sportul le are atat la nivelul sanatatii fizice cat si sanatati psihice.

Nu este absolut deloc greu sa practici un sport, trebuie doar sa te mobilizezi si sa ai multa ambitie. Nu uitati: nicio zi fara sport!

Related posts

Te vinzi pentru niște bucăți de hârtie, ești jalnică!

Andreea

S-a logodit Adela Popescu! Actriţa, în al nouălea cer de fericire: “Am spus DA”

stirile24

[Video] Cristi din Banat a filmat cel mai tare clip din lume intr-un cimitir din Spania! Cantaretul se plimba printre morminte si da drumul unor porumbei in vazduh, de parca ar fi Michael Jackson!

stirile24