Cele mai noi stiri online
Revista Presei

STUDIU: Oamenii care lucrează în domenii creative, media şi industria bancară sunt mai fericiţi – 03.12.2019

Angajaţii români cu cel mai mare scor de fericire la locul de muncă sunt cei care lucrează în industriile creative şi media, dar şi în domeniul bancar, iar cei mai puţin fericiţi cu locul lor de muncă sunt activi în domenii precum ingineria şi industriile de fabricare, dar şi în IT, potrivit unui studiu la care au participat 5000 de angajaţi din 7 ţări, conform Agerpres.ro

Studiul derulat de Mindspace arată că angajaţii din Statele Unite sunt cei mai fericiţi, angajaţii români se situează la mijlocul scalei în timp ce angajaţii din UK sunt cel mai puţin încântaţi de mersul la birou.

Potrivit sursei citate, la fel de importanţi sunt factorii care stau la baza unui angajament puternic şi pe termen lung al angajaţilor. Astfel, 34% dintre angajaţi spun că nu se implică în ceea ce fac pentru că simt că recompensa financiară nu este suficientă în timp ce un procent similar, 35%, a declarat că motivul este mediul de lucru, care nu inspiră.

Dan Zakai, CEO şi Co-Fondator Mindspace a afirmat: “Fericirea la locul de muncă este importantă nu doar pentru atmosfera pozitivă pe care o creează, ci şi pentru business. Ne-am propus să analizăm ce îi face pe angajaţi fericiţi pentru că ştim că starea lor de bine se traduce într-un engagement mai ridicat, în mai multă productivitate, creativitate şi flexibilitate. În plus, ei au un impact pozitiv şi asupra colegilor lor şi rămân alături de business mai mult timp. Cine nu îşi doreşte asta?”

În context, specialiştii Mindspace arată că, pentru a aduce un impact pozitiv asupra nivelului de fericire şi angajament al angajaţilor, companiile trebuie în primul rând să îi asculte, să afle cum se raportează la locul lor de muncă. Cu toate acestea, 21% dintre companii nu realizează nici un tip de evaluare a engagementului.

Studiul Mindspace a fost realizat în aprilie 2019.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

USR l-a desemnat pe deputatul Sergiu Vlad candidat al formaţiunii pentru Primăria Arad – 21.09.2019

stirile24

 DAN ARMEANU, ASF: “Trebuie încurajată participarea la un fond de pensii facultativ” – 06.11.2019

stirile24

RAPORT: Peste 13% dintre secţiile de votare din ţară nu asigură condiţii de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă – 09.11.2019

stirile24