Cele mai noi stiri online
Revista Presei

SUA denunţă o “exploatare” a războiului din Libia de către Rusia – 26.11.2019

O delegaţie americană a denunţat, într-o întâlnire cu mareşalul Khalifa Haftar, “exploatarea” de către Rusia a conflictului care sfâşie Libia, potrivit Departamentul de Stat, relatează AFP.

Oficiali americani de rang înalt s-au întâlnit la 24 noiembrie cu cel mai puternic om din estul Libiei, cu care au discutat despre “măsuri de luat în vederea unei suspendări a ostilităţilor şi unei soluţionări politice a conflictului”, a anunţat luni, într-un comunicat, Departamentul de Stat american.

În cursul acestei întâlniri, delegaţia americană, condusă de către ambasadorul american în Libia Richard Norland, s-a declarat “îngrijorată grav de exploatarea conflictului de către Rusia, în detrimentul poporului libian”.

Rusia este suspectată de susţinerea forţelor antiguvernamentale ale mareşalului Khalifa Haftar.

Moscova a dezminţit, la începutul lui noiembrie, informaţii de presă cu privire la sosirea a aproximativ 200 de mercenari ruşi, în ultimele luni, pentru a-i oferi ajutor mareşalului.

Washingtonul l-a îndemnat pe mareşalul Haftar, în urmă cu zece zile., să pună capăt ofenivei sale în vederea cuceririi Tripoli.

Această declaraţie – în contextul în care Donald Trump a lăsat impresia în trecut că-l susţine pe mareşal – intervine în urma unei vizite la Washington, joi şi vineri, a unei delegaţii a Guvernului de Uniune Naţională (GNA), recunoscut de comunitatea internaţională.

După căderea regimului dictatorului Muammar Gaddafi în 2011, Libia este sfâşiată de conflicte fratricide.

Unele puteri străine sunt acuzate de faptul că poartă un – război prin procură – după ce mareşalul Haftar a lansat, în aprilie, o ofensivă împotriva capitalei libiene Tripoli, sediul GNA, recunoscut de ONU.

Aceste confruntări armate s-au soldat cu peste 1.000 de morţi şi 120.000 de deplasaţi din aprilie, potrivit ONU.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

REN ZHENGFEI, CEO HUAWEI: “Huawei ar putea avea nevoie de doi-trei ani pentru a-şi reveni după interzicerea comerţului în SUA” – 03.01.2020

stirile24

AGENŢIILE DE PRESĂ: Cu peste 13.000 de cazuri de infectare, Elveţia încă are capacitate liberă la terapie intensivă – 28.03.2020

stirile24

LA NIVEL GLOBAL Numărul deceselor provocate de Covid-19 a depăşit 200 de mii – 26.04.2020

stirile24