Cele mai noi stiri online
Revista Presei

Sute de mii de catalani protestează la Barcelona – 18.10.2019

Sute de mii de oameni participă la un miting uriaş în Barcelona, la apelul celor care militează pentru separarea de Spania.

Protestatarii au plecat în urmă cu două zile din cinci oraşe ale Cataloniei. Au mers pe jos zeci de ore, în ceea ce ei au numit “Marşul pentru libertate”, până în centrul capitalei catalane.

Întreaga regiune este absolut paralizată. Traficul aerian, rutier şi feroviar este perturbat. Zeci de zboruri care ar fi urmat să decoleze de pe aeroprotul El Prat au fost anulate.

Numeroase zone şi monumente turistice au fost închise. Este şi cazul celebrului monument Sagrada Familia, care a fost închis vizitatorilor după ce mii de manifestanţi s-au strâns în faţa ei.

Este deja a cincea zi de proteste în Catalonia. Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă în ultimele patru seri în Barcelona, unde manifestaţiile au fost marcate de violenţe extreme.

Protestele din Barcelona au amânat şi derby-ul dintre catalani şi Real Madrid. Programat iniţial weekendul viitor, El Clasico se suprapunea cu o manifestaţie publică. Astfel, Liga şi Federaţia le-au dat posibilitatea cluburilor să aleagă o nouă dată – sâmbătă, 7 decembrie sau miercuri, 18 decembrie.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

BURSELE DIN LUME Investitorii europeni, precauţi din cauza temerilor legate de un Brexit dur – 19.12.2019

stirile24

COSTEL STANCIU, PREŞEDINTELE ASOCIAŢIEI PRO CONSUMATORI: “Majoritatea afacerilor din ţara noastră nu au ca element central consumatorul” – 11.02.2020

stirile24

PENTRU RELUAREA PROGRAMULUI DE PROMOVARE A EXPORTURILOR Antreprenorii strigă după ajutor la Orban – 14.05.2020

stirile24