Cele mai noi stiri online
Entertainment Lifestyle Recomandari Servicii Viata sanatoasa

Terapia vampir este utila pentru sanatate

terapia-vampir

Terapia vampir este un tratament foarte apreciat pentru eficienta sa, aceasta oferind o multime de beneficii foarte importante, de aceea este o idee buna sa cunoasteti principalele avantaje. Desi initial se face analogie cu Dracula, atunci cand vine vorba despre acest tratament, in afara faptului ca se bazeaza pe prelevare de sange, ea nu este deloc ceva de speriat. Aceasta denumire a vulgarizat putin procedura, ea fiind insa una serioasa, cunoscuta sub denumirea de PRP.

Procedura presupune recoltarea de sange venos, precum si centrifugarea acestuia in eprubete imbogatite cu medii speciale. Se separa in acest fel cele mai mici celule din sangele nostru si anume tromobictele. Injectate imediat dupa ce au fost recoltate, acestea isi fac treaba foarte bine, fiind capabile de a activa celulele stem tisulare, formand in acelasi timp celule noi acolo unde au fost injectate. Aceasta terapie are o aplicabilitate destul de extinsa, ea fiind pe placul multor persoane datorita numeroaselor beneficii pe care le ofera.

Aceasta terapie este folosita in medicina dentara, acolo unde din PRP se fac diverse geluri speciale care sunt folosite ca o matrice pentru regenerare osului. Terapia prp mai este folosita si in refacerea functionalitatii articulatiilor, precum si in estetica, dar si in dermatologie. Foliculii pilosi atrofiati din scalp pot fi si ei treziti la viata datorita acestei terapii, stimulandu-se in acest fel fibroblastele din piele. Se genereaza asadar tesut nou, pielea fiind revitalizata. Aceasta terapie este alegerea cea mai buna pentru a revitaliza pielea obosita sau imbatranita.

Multe studii stiintifice au demonstrat faptul ca aceasta terapie are o multime de efecte benefice, de aceea ea este o solutie de avut in vedere in special pentru persoanele care doresc sa se bucure datorita unei imbunatatiri estetice. In afara metodelor clasice, aceasta terapie este folosita cu succes in combinatie cu alte terapii la fel de apreciate precum sunt injectarile cu acid hialuronic, terapiile laser, dar si vitaminele, precum si nutrientii care sunt folositi pentru a rezolva anumite probleme.

Exista insa si unele limitari, aceasta fiind o manevra medicala si nu una cosmetica, de aceea injectarea trebuie sa fie perfecta, iar pacientul trebuie verificat pentru ca sa nu aiba anumite boli sau probleme. Bolile de coagulare ale sangelui sunt cele mai importante, de aceea pacientul trebuie sa isi faca niste analize inainte de a incepe sa se bucure de aceasta terapie. Injectarea in sine este una potential dureroasa, ea necesitand crema anestezica in prealabil pentru a diminua cat mai mult inconfortul procedurii.

Related posts

Reparatiile masinilor de spalat

stirile24

Aparate de curatat sub presiune

stirile24

Jocuri cu rechini si de strategie

stirile24