Cele mai noi stiri online
Revista Presei

THEODOR PALEOLOGU: “E dezastruos pentru democraţie că nu avem dezbateri” – 01.11.2019

Candidatul la alegerile prezidenţiale, Theodor Paleologu, critică inexistenţa dezbaterilor înainte de scrutinul din 10 noiembrie şi îi numeşte pe Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă “groparii” democraţiei, el arătând că este necesară “o reformă profundă a Constituţiei”, care acum permite “asemenea derive”.

Paleologu a declarat, vineri, la Arad, că “este foarte grav că nu avem nicio dezbatere” înainte de alegeri, informează Agerpres.

“Asta e dezastruos pentru democraţie. Nu există democraţie fără dezbatere. Atitudinea preşedintelui este incalificabilă, la fel şi atitudinea primului-ministru. E foarte trist că această criză guvernamentală bruiază cu totul campania electorală”, a mai declarat Paleologu.

El a afirmat că este nevoie de o reformare a Constituţiei.

“Suntem de râsul curcilor, e a doua oară când se întâmplă ca un guvern să fie răsturnat în octombrie, înainte de alegerile prezidenţiale, şi asta demonstrează că avem nevoie de o reformă profundă şi radicală a Constituţiei. Dincolo de personalitatea celor doi gropari ai democraţiei, Iohannis şi Dăncilă, este vorba despre Constituţie, care permite asemenea derive, atât de grave”, a precizat Paleologu, potrivit sursei citate.

Theodor Paleologu s-a aflat vineri în Arad pentru a prezenta, la Biblioteca Judeţeană, cartea “Bunul simţ ca paradox”, a tatălui său, Alexandru Paleologu.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

Volumul mărfurilor transportate a crescut cu 2,8% în primul semestru – 28.10.2019

stirile24

ANCOM a lansat o platformă care arată acoperirea şi nivelul de semnal mobil pe întreg teritoriul ţării – 22.10.2019

stirile24

Numărătoare inversă până la ieşirea Marii Britanii din UE – 10.10.2019

stirile24