Cele mai noi stiri online
Revista Presei

THEODOR PALEOLOGU: “Învăţământul românesc nu încurajează suficient autonomia intelectuală a elevilor” – 09.09.2019

Theodor Paleologu, candidatul PMP la prezidenţiale, consideră că învăţământul românesc nu încurajează suficient autonomia intelectuală a elevilor.

El a declarat luni, la Colegiul German Goethe, unde a participat la deschiderea anului şcolar, că învăţământul românesc este “greşit pus pe şine”.

“Cred că învăţământul românesc în continuare nu încurajează suficient autonomia intelectuală a elevilor şi a studenţilor. E important să îi înveţi pe cei tineri să gândească cu mintea lor, să spună ce au în minte, să argumenteze, asta contează foarte mult şi asta îi va acompania apoi pe tot parcursul vieţii şi este extrem de important şi din punct de vedere profesional şi din punct de vedere uman, intelectual, moral”, a afirmat el, conform Agerpres.

Paleologu a subliniat că scopul educaţiei trebuie să fie autonomia, iar de aici derivă o serie întreagă de aspecte ce trebuie întreprinse în privinţa formării profesorilor, referitor la stilul de predare, la modul de lucru în clasă şi la cel de evaluare a cunoştinţelor.

“Nu am mesaje doar pentru copii, ci şi pentru părinţi şi profesori. Pentru copii – să înveţe, să înveţe, să înveţe, pentru că e cel mai de preţ bun, să îşi urmeze pasiunea, să fie originali, să fie liberi, să îndrăznească să facă şi lucruri care sunt în afara curriculei. Pe profesori vreau să îi îndemn să încurajeze autonomia de gândire a elevilor şi pe părinţi să acompanieze dezvoltarea copiilor, pentru că educaţia se face în foarte mare măsură acasă”, a subliniat Paleologu, potrivit sursei citate.

El a menţionat că a studiat la Colegiul German Goethe între anii 1979 şi 1989.

“Îmi aduc aminte de prima zi de şcoală, în septembrie 1979. Eram cel mai mic din clasă”, a povestit Paleologu. “Noi am crescut totuşi într-un regim de tiranie. Era groaznic înainte de 1989. Pe de altă parte, asta ne-a întărit cumva, ne-a întărit pentru că am crescut împotriva unui regim opresiv. Libertatea de care se bucură tinerii în ziua de azi nu ştiu dacă e suficient apreciată, pentru că libertatea este bunul cel mai de preţ”, a mai spus Theodor Paleologu.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

Jingye Group negociază achiziţia British Steel – 12.11.2019

stirile24

MAE a comunicat AEP necesarul materialelor de vot pentru turul al doilea al prezidenţialelor – 12.11.2019

stirile24

Restanţele la creditele în lei, în creştere cu 1,2% – 27.10.2019

stirile24