Cele mai noi stiri online
Revista Presei

TOMA PETCU: “Sunt convins că moţiunea de cenzură va trece” – 27.09.2019

Preşedintele ALDE Giurgiu, deputatul Toma Petcu, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că este un susţinător al ieşirii de la guvernare şi este convins că moţiunea de cenzură va trece, iar alegerea primarilor din două tururi de scrutin a fost condiţia pusă de el pentru a semna moţiunea.

“Scena politică română trece prin permutări foarte puternice, poate o situaţie atipică şi nemaiîntâlnită, cel puţin de la Revoluţie încoace. Trebuie să ne obişnuim şi cu aceste perioade. Eu am fost şi sunt în continuare un puternic susţinător al ieşirii de la guvernare şi al faptului că trebuie în această perioadă şi pe tot parcursul anului viitor să avem posibilitatea să ne exprimăm din opoziţie pentru că atâta timp cât am fost la guvernare, din motive subiective, nu am reuşit de fiecare dată să ne spunem foarte clar punctul de vedere şi cred că decizia luată este una potrivită. Era clar că guvernarea, pe drumul pe care merge, este un drum al pierzaniei. Pot fi 20 sau 22 de semnături din parlamentarii ALDE care vor semna moţiunea. În acest moment suntem în jur de 340 de parlamentari care au semnat moţiunea, suficient pentru a trânti acest guvern, părerea mea este că evoluţia în favoarea moţiunii va fi una pozitivă se vor strânge şi alţi oameni care vor semna sau doar vor vota moţiunea”, a declarat Toma Petcu.

El spune că îi lasă “un gust amar” ceea ce se întâmplă acum pe scena politică şi nu ar fi dorit să se ajungă aici dar recunoaşte şi că sunt foarte mulţi care văd o variantă foarte bună şi propunerea lui Victor Ponta ca “după ce guvernul pică să fie 260 de parlamentari care înseamnă PSD, ALDE şi PRO România care să formeze un nou guvern”, dar, deocamdată este convins că această moţiune va trece şi toate semnăturile vor fi şi voturi, informează Agerpres.

“Eu îmi doresc ca primarii să fie aleşi din două tururi la anul, e una din condiţiile pe care le pun acestui guvern ca să-l votez, mi se pare corect să revenim la forma iniţială în care primarii sunt aleşi din două tururi, cred că votul trebuie să acopere o paletă cât mai largă din cetăţenii care îşi exprimă dreptul de vot”, a încheiat Toma Petcu.

În final, deputatul a spus că ALDE nu va accepta şi guvernarea pentru că “s-ar da dovadă de neseriozitate dacă proaspăt ieşiţi dintr-o guvernare mergem în alta”.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

DECLARÂND NECONSTITUŢIONALE MODIFICĂRILE LEGII DĂRII ÎN PLATĂ Curtea Constituţională îi loveşte din nou pe împrumutaţii în CHF – 07.11.2019

stirile24

CONSILIUL CONCURENŢEI: Reducerea accizelor se regăseşte direct în preţul carburanţilor – 10.01.2020

stirile24

Bursele europene au închis în scădere – 14.02.2020

stirile24