Cele mai noi stiri online
Recomandari

Tot ce trebuie sa stii despre crearea unei afaceri online

stiri
Creare site magazin online

Aparitia online-ului a revolutionat industria, comunicarea si economia in ultimii ani, intr-un ritm foarte alert si care parea greu de imaginat in deceniile trecute, cand a fost realizata prima retea de computere interconectate de catre Defence Advanced Research Project Agency, care se afla in subordinea Ministerului Apararii al SUA.

Din acel moment, mai exact din anul 1965, comunicarea prin intercomunicare a avut parte de o dezvoltare fulminanta la nivel global, devenind un adevarat mod de viata, de evolutie si de business.

Tehnicile de creare site  care au avut ca si scop principal imbunatatirea experientei utilizatorului, au evoluat in mod constant. In prezent exista o serie de optiuni disponibile pentru crearea unui site.

Site-urile pot fi create de catre o organizatie, institutii publice, o persoana particulara, etc. De regula, acestea sunt administrate – create, intretinute si actualizate de catre un webmaster.

Tipuri de site-uri

Site-urile se pot clasifica in functie de o multime de factori, insa principalul factor ramane subiectul de activitate sau continutul acestuia. Tehnologic, un site poate fi alcatuit din orice fel de date si informatii statice, anunturi, camere de discutii, formulare de completat online, produse si servicii de vanzare, clipuri video, sunete digitalizate, efecte speciale, imagini statice si animate, meniuri dinamice si multe altele.

Din punctul de vedere al subiectului sau temei unui site, poate fi: magazin virtual, blog, portal web, universitate virtuala, enciclopedie virtuala, catalog web, portal web, biblioteca, ziar web, revista web si aproape orice altceva.

Desi latura estetica a fost initial neglijata si nu s-a pus atat de mult accent pe ea, in zilele de azi  se acorda o importanta mare nu doar continutului ci si atractivitatii si dinamicii site-ului creat.

Creare magazin online

Dupa ce lumea virtuala a luat amploare, tot mai multe persoane au devenit interesate despre cum si-ar putea crea un business online. De aceea, subiectele  de genul „cum imi fac un magazin online”, „doresc sa imi fac un magazin online”, „care sunt pasii pentru crearea unui magazin online”, sunt foarte accesate.

Nu este deloc simplu sa creezi, lansezi si sa  cresti un magazin online. Ai nevoie de instruire  si de partneneri care sunt furnizori de produse sau servicii dispusi sa te ajute, pentru a putea simplifica situatia. De asemenea, este nevoie sa stii aspecte referitoare la comert.

Pentru a crea un magazin online, este nevoie sa urmezi cativa pasi.

1. Gandeste-te la un produs pe care vrei sa il vinzi –  prima decizie pe care trebuie sa o iei in calcul este ce tip de produse  si ce tip de servicii vrei sa oferi clientilor, chiar daca este nevoie sa te gandesti la mii de posibilitati pentru a descoperi posibilitatea ideala.

2. Concepe un plan de afacere – orice actiune ar trebui sa inceapa cu un plan bine pregatit. Planul de afaceri trebuie sa includa etapa de documentare si cercetare, targetul, strategiile si tacticile, bugetul, calendarul, evaluarea si un plan de rezerva pentru reusita afacerii.

3. Evalueaza daca ideea ta este viabila – prin intermediul online-ului, poti urmari unele aspecte referitoare la ideea produsului tau – cererea de pe piata, evolutia cererii, competitia, locatia geografica a clientilor.

4. Care este concurenta si cat de disponibil este produsul  la nivel local – ca sa poti pune bazele unei afaceri si sa poti evolua, trebuie sa stii cum actioneaza concurenta.

5. Inregistreaza afacerea – pentru a putea functiona,  ai nevoie de o inregistrare prealabila. Poti alege PFA sau SRL.

6. Cauta o platforma care sa iti asigure functionalitati eficiente – in Romania gasesti toate tipurile de platforme si de agentii care iti pot indeplini nevoile si cerintele tale.

7. Alege un nume – numele pe care il vei alege simbolizeaza indentitatea ta pe care o vei avea online. Alegerea unui nume de calitate este foarte important deoarece acesta iti va putea asigura locul in lumea virtuala.

8. Alege design-ul magazinului si un logo – dupa ce ai ales numele firmei tale si domeniul, trebuie sa te interesezi si de design-ul site-ului  si un logo care sa fie cat mai reprezentativ.

9. Nu negliza importanta SEO – este esential sa intelegi rolul pe care il ocupa SEO in ceea ce  priveste pozitionarea propice a afacerii tale online. SEO cuprinde toate activitatile care au ca si scop imbunatatirea afisarii rezultatelor  in motoarele de cautare, a unei afaceri.

10. Construieste magazinul online – dupa ce ai trecut peste pasii principali de constructie al unui magazin online,  trebuie sa il pregatesti de lansare si sa il configurezi.

Importanta mentenantei web

Prin mentenanta web se intelege actiunea periodica desfasurata pentru intretinerea si actualizarea continutului unui site. Indiferent de modificarile survenite – modificari ale datelor de contact, sau doriti afisarea unor stiri de interes pentru clienti, mentenanta este cea care asigura fidelitatea publicului. Astfel, un site web actualizat  va aduce numeroase beneficii ambelor entitati – atat vizitatorilor cat si companiei.

Serviciile de mentenanta determina proceduri diferite, dar care au scopuri comune – o pagina web utila si atractiva pentru utilizator si un plus pentru firma.

Related posts

Despre masaj erotic si saloane

stirile24

Inceperea scolii cu Agrafa.ro

stirile24

Reparatie masini de spalat automate de rufe

stirile24