Cele mai noi stiri online
Revista Presei

Trump anulează conferinţa de presă de la finalul summitului NATO – 04.12.2019

Preşedintele american Donald Trump şi-a anulat conferinţa de presă de la finalul summitului aniversării NATO, de la Londra, şi s-a întâlnit cu liderii statelor membre ale Alianţei care au alocat 2% din PIB bugetului militar, potrivit News.ro.

Republicanul a organizat o masă cu cei pe care-i numeşte “2%-rii”, recunoscând astfel efortul a nouă dintre cele 29 de state membre NATO care au alocat Apărării cel puţin 2% din PIB, iar preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul de Externe Bogdan Aurescu au participat.

Printre membrii ţărilor invitate s-au numărat reprezentanţi ai Marii Britanii, Bulgariei, Estoniei, Greciei, Letoniei, Lituaniei şi Poloniei.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg l-a felicitat pe Trump pentru că a ridicat această problemă şi a anunţat o creştere a bugetelor europenilor şi Canadei de 130 de miliarde de dolari.

Democraţii din Camera Reprezentanţilor îl investighează pe Trump cu privire la acuzaţii de abuz de putere, prin faptul că a îndemnat un lider străin să lanseze o anchetă cu privire la unul dintre potenţialii săi adversari în alegerile prezidenţiale din 2020.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

Wizz Air lansează zboruri low cost din Europa spre Abu Dhabi – 03.05.2020

stirile24

DĂNCILĂ ANUNŢĂ O NOUĂ CONFERINŢĂ DE PRESĂ: Voi prezenta în această seară viziunea mea, profilul de preşedinte, angajamentele pe care mi le iau – 21.11.2019

stirile24

ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ: Acţiunile Romgaz au fost cele mai lichide titluri pe Bursa de la Bucureşti – 03.11.2019

stirile24