Cele mai noi stiri online
Revista Presei

Ucraina aşteaptă asumarea totală a răspunderii în cazul avionului doborât de Iran – 11.01.2020

Ucraina aşteaptă o investigaţie completă, compensaţii şi asumarea totală a răspunderii în cazul avionului de pasageri doborât de Iran, a transmis, sâmbătă, preşedintele Volodimir Zelenski, informează News.ro.

Iranul a recunoscut sâmbătă dimineaţă că a doborât “din greşeală” avionul companiei Ukraine International Airlines cu 176 de oameni la bord şi şi-a exprimat regretul pentru moartea lor, scrie Reuters.

Zelenski a transmis: “Iranul a pledat vinovat în cazul prăbuşirii avionului ucrainean. Dar insistăm în privinţa unei asumări complete a vinovăţiei”.

“Ne aşteptăm ca Iranul să dea asigurări că este dispus să facă o investigaţie completă şi deschisă, să aducă în justiţie responsabilii, să înapoieze trupurile celor decedaţi, să plătească compensaţii şi să transmită scuze prin canalele diplomatice”, a adăugat preşedintele.

Majoritatea celor decedaţi în urma doborârii avionului erau cetăţeni iranieni şi canadieni.

Avionul, un Boeing 737 UIA, s-a prăbuşit la două minute după ce a decolat, de la Teheran către Kiev, în noaptea de marţi spre miercuri, la puţin timp după ce tiruri de rachete ale Teheranului au fost trase asupra a două baze folosite de armata americană în Irak.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

PROIECTUL LOFT GREEN APARTMENTS Primele 44 de apartamente care nu poluează, finalizate în proporţie de 90% – 11.09.2019

stirile24

IOHANNIS: “Se lucrează la o legislaţie pentru a preveni intrarea pe piaţa 5G a unor firme asupra cărora planează suspiciuni” – 12.08.2020

stirile24

Air France KLM negociază obţinerea de fonduri de urgenţă de miliarde de euro de la Guvern – 11.04.2020

stirile24