Cele mai noi stiri online
Revista Presei

Ungaria a inaugurat o staţie de comprimare a gazelor naturale în apropierea graniţei cu România – 09.10.2019

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijj-arto, a inaugurat luni o staţie de comprimare a gazelor naturale operată de compania FSZG Ltd. la Csanadpalota, în apropiere de graniţa cu România, trans-mite MTI citată de Agerpres.

Crearea unei rute bidirecţionale pentru livrarea de gaze naturale între Ungaria şi România va îmbunătăţi securitatea aprovizionării cu gaze a Ungariei, a precizat Peter Szijjarto.

Potrivit acestuia, conectarea reţelelor de gaze naturale ale Ungariei şi Româ-niei, precum şi creşterea capacităţilor au reprezentat cele mai importante proiecte în domeniul securităţii energetice întreprinse în Ungaria în ultimii cinci ani.

Peter Szijjarto a mai spus că, după ce România îşi va finaliza proiectele sale, interconectorul va permite livrarea în sis-tem bidirecţional a cel puţin 1,75 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an, începând din luna mai 2020. Szijjarto a adăugat că, în viitor, capacitatea interconectorului va fi majorată la 4,4 miliarde metri cubi pe an.

Compresorul inaugurat luni la Csanadpalota face parte din coridorul energetic Bulgaria-România-Ungaria-Austria. Finalizarea unei rute de aprovizionare sud-nord este de importanţă strategică pentru regiune şi va facilita importul de gaze naturale din Azerbaidjan, a gazelor naturale lichefiate din Grecia precum şi a gazelor naturale care ar urma să fie extrase din platoul continental al Mării Negre, a adăugat Peter Szijjarto.

În acest context, oficialul ungar a subliniat că este important ca “fiecare ţară să facă progrese” şi să facă legături între reţelele naţionale, adăugând că “toate aces-tea vor avea sens atunci când vom lua în considerare şi noile resurse”.

În urmă cu doar o săptămână, compania Transgaz a inaugurat Staţia de Comprimare Gaze Naturale de la Jupa, în judeţul Caraş-Severin, primul obiectiv de investiţii din proiectul BRUA (Bulgaria, România, Ungaria, Austria), aflat pe lista proiectelor de interes comun ale Uniunii Europene şi care se dezvoltă în contextul necesităţii diversificării surselor de gaze în ţările comunitare.

Proiectul BRUA are drept obiectiv asigurarea accesului la noi surse de gaze, precum şi facilitarea transportului de gaz caspic către pieţele din Europa Centrală şi de Est. Proiectul asigură capacităţi de transport bidirecţional de 1,5 miliarde metri cubi pe an în sau din direcţia Bulgaria şi 4,4 miliarde metri cubi pe an în sau din direcţia Ungaria.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

Banca Centrală a Germaniei nu se aşteaptă la o recesiune profundă – 21.10.2019

stirile24

MINISTRUL MUNCII: Casele locale de pensii din Bucureşti trebuie să reamenajeze zona de lucru cu publicul – 17.01.2020

stirile24

MIHAELA BÎCIU, TRADEVILLE: “Avem nevoie de companii şi instrumente financiare noi la BVB” – 31.10.2019

stirile24