Cele mai noi stiri online
Actualitate

Vânzare record a unui tablou impresionist

tablou

O pictură faimoasă de-a lui Monet a fost vândută unui cumpărător misterios pentru suma record de 110,7 milioane de dolari. Prețul este de 44 de ori mai mare decât a plătit pentru ea.

O pictură de-ale lui Claude Monet a fost vândută în cadrul unei licitații ținute la casa Sotheby din New York, potrivit CNN. Aceasta este cea mai mare sumă plătită vreodată pentru o operă de artă a unui pictor impresionist. Lupta s-a dat între 6 persoane, potrivit New York Times. Potrivit sursei cumpărătorul se afla în sală, dar nimeni nu a reușit să îl identifice. Tabloul a fost cumpărat de vânzător în 1986 cu 2,5 milioane de dolari.

Pictura a fost realizată în 1890 și face parte din seria de opere de artă Haystacks și s-a vândut în doar 8 minute. Tabloul a fost realizat de Monet în casa lui din Giverny, Franța, în iarna anului 1890. Lucrarea se distinge de celălalte din serie printr-o serie de culori vibrante, prin dramatismul luniilor care se unesc în centru și prin perspectiva unică, potrivit AFP.

Monet s-a născut la Paris, Franța. Familia sa s-a mutat la Le Havre în Normandia când el avea cinci ani. Tatăl său ar fi dorit ca Monet să intre în afacerea familiei, băcănia, dar Oscar Monet voia să picteze. Eugène Boudin, un artist care a lucrat în mare parte la picturi plein air – schițe rapide făcute în aer liber – pe plajele Normandiei, l-a învățat câteva tehnici ale picturii în 1856. La început artistul nu era deloc de acord cu lucrările făcute de Boudin, dar acesta l-a învățat să deschidă ochii asupra naturii : ” în sfârșit ,ochii mi s-au deschis și am înțeles cu adevărat natura. Am învățat în același timp s-o iubesc

Monet a trebuit să meargă în armată în Algeria. Mătușa sa, Lecadre, a fost de acord să-l scape de armată, dacă va fi urmat un curs de artă la universitate. El a părăsit armata, dar stilurile de pictură tradițională predate la universitate nu i-au fost pe plac.

În 1862 el a studiat arta cu Charles Gleyre la Paris, unde l-a întâlnit pe Pierre-Auguste Renoir împreună cu care a fondat mișcarea impresionistă. Ei au pictat împreună și au rămas prieteni toată viața. El a pictat-o pe Camille Doncieux și, mai târziu, s-au căsătorit. Monet a pictat Femei în Grădină la sfârșitul anilor 1860. După nașterea primului lor copil, Jean, s-au mutat la o casă în Argenteuil, în apropierea Râului Sena. Au locuit acolo timp de șase ani, până când Camille a murit; el a pictat-o moartă pe pat. Monet s-a mutat apoi la o casă din Giverny, Eure, în regiunea Haute-Normandie, unde a plantat o grădină mare.

Totuși, tabloul lui Monet nu este cel mai scump din lume. Salvador Mundi a lui Leonardo da Vinci a fost vândut la o licitație a casei Christie cu 450 de milioane, în 2017. Cumpărătorul a fost Mohammed bin Salman, moștenitorul coroanei Arabiei Saudite. Poți vedea aici cip online.

Related posts

Pastila care ar putea permite oamenilor sa traiasca pana la 120 de ani, creata in Rusia

stirile24

Aer conditionat

stirile24

Acana large breed!

stirile24