Cele mai noi stiri online
Revista Presei

VIDEOCONFERINŢA PIAŢA DE CAPITAL ÎN TIMPUL PANDEMIEI COVID-119 / MARIUS BUDĂI, MEMBRU ÎN COMISIA BUGET, FINANŢE-BĂNCI DIN CAMERA DEPUTAŢILOR: “Revenirea în V a pieţelor bursiere dovedeşte o decuplare de la economiile naţionale” – 26.06.2020

Tot ce s-a întâmplat în ultima vreme pe pieţele de capital reprezintă o anomalie, în opinia lui Marius Budăi, membru al Comisiei buget, finanţe- bănci din Camera Deputaţilor, care consi­deră că modul în care acestea au revenit din perioada de criză este prea rapid în comparaţie cu realitatea economică.

Marius Budăi a precizat că “revenirea în V a pieţelor bursiere dovedeşte o decuplare de la economiile naţionale”, care au cunoscut o contracţie în majoritatea statelor. Domnia sa a mai spus că este necesar ca titlurile de stat să fie vândute pe piaţa de capital pentru că randamentul va fi mai mare şi că este nevoie de o nouă reglementare privind participarea fondurilor de la Pilonul II de pensii la susţinerea inves­tiţiilor publice din ţara noastră.

Marius Budăi a arătat: “Referitor la participarea fondurilor de pensii private la investiţii, guvernările din ultimii trei ani au ridicat această problemă şi chiar am făcut modificări în OUG 114/2018 care să stimuleze acest lucru, dar actul normativ a fost contestat vehement de anumite companii.

Tot ce s-a întâmplat ulterior pe pieţele bursiere, cu fondurile din Pilonul II de pensii, a arătat că am avut dreptate atunci când am ridicat problema privind randamentele acestor fonduri şi al modului în care investesc acestea. Cel mai recent exemplu, este cel de la NN Pensii cu investiţia în Wirecard, iar pentru lămurirea situaţiei am solicitat Autorităţii de Supraveghere Financiară să ne ofere toate datele problemei, deoarece vorbim despre o piaţă emoţională. Consider că legea în acest domeniu ar trebui modificată, în sensul să ne permită să ne îndreptăm, să alegem între cei şapte actori din piaţa Pilonului II de Pensii, sau între actorii care este posibil să acceseze această piaţă în perioada următoare”.

Referitor la Autoritatea de Supraveghere Financiară, Marius Budăi s-a declarat nemulţumit de modul în care a decurs audierea noului preşedinte al instituţiei, Nicu Marcu, deoarece ar fi dorit să fie o discuţie mult mai amplă cu privire la modul în care doreşte noul şef al ASF să schimbe lucrurile în zona Pilonului II de Pensii, în zona asigurărilor şi în alte segmente ale pieţei de capital. Domnia sa spus că ar fi necesară o modificarea a legislaţiei în privinţa ASF, care să fie făcută, dacă nu de actuala componenţă a Parlamentului, măcar de Parlamentul ai cărui membrii vor fi aleşi în luna decembrie.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

ADVERTORIAL NKD Analytics şi pasiunea pentru Options – 23.04.2020

stirile24

Parlamentul irakian cere oficial guvernului retragerea trupelor străine – 05.01.2020

stirile24

CEL MAI RIDICAT NIVEL DIN ULTIMII ZECE ANI 110 tranzacţii în piaţa noastră de fuziuni şi achiziţii, anul trecut – 08.01.2020

stirile24