Cele mai noi stiri online
Revista Presei

Vietnamul condamnă traficul de persoane după drama din Anglia – 02.11.2019

Vietnamul a condamnat, sâmbătă, traficul de persoane, a doua zi după anunţul autorităţilor britanice potrivit cărora cele 39 de persoane găsite decedate într-un camion erau probabil imigranţi clandestini vietnamezi, informează News.ro.

Mare parte dintre victime, în curs de identificare, sunt, potrivit primelor elemente din anchetă, originare din centrul Vietnamului. În această regiune, contrabandiştii sunt relativ uşor de găsit pentru cei care vor să ajungă ilegal în Europa, adesea prin Rusia.

Riscurile acestor tentative au ieşit la iveală în mod tragic prin descoperirea corpurilor neînsufleţite a 31 de bărbaţi şi opt femei într-un camion frigorific, la Londra, pe 23 octombrie.

Poliţia din Vietnam a anunţat vineri că a arestat două persoane în acest caz, fără a preciza identitatea lor. De cealaltă parte, Poliţia britanică a chemat la audieri doi fraţi nord-irlandezi.

Vietnamul “condamnă ferm traficul de fiinţe umane şi îl consideră o infracţiune gravă”, a afirmat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Lê Thi Thu Hang.

Guvernul vietnamez a solicitat “ţărilor din regiune şi restului lumii să accelereze cooperarea pentru a combate traficul de fiinţe umane cu scopul de a împiedica o astfel de tragedie”, a adăugat ea.

Identificarea are loc prin compararea ADN-ului victimelor cu cele ale presupuşilor membri ai familiilor lor, în provinciile Ha Tinh şi Nghe An (centru).

Acest caz a şocat Marea Britanie şi prelungeşte doliul a numeroase familii de vietnamezi.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

Huawei construieşte o bază solidă pentru “Lumea inteligentă din 2030” – 03.03.2020

stirile24

ÎN URMA DOSARELOR PENALE, Sorin Dimitriu renunţă la funcţia de preşedinte al CCIB – 25.09.2019

stirile24

Peste 61 milioane lei din rezerva bugetară, pentru ca şase oraşe să nu rămână fără căldură – 14.10.2019

stirile24